maandag, april 29, 2024
HomeSerie AVlahovic' doelpunt niet genoeg voor Juve: Inter blijft bovenaan staan

Vlahovic’ doelpunt niet genoeg voor Juve: Inter blijft bovenaan staan

Twee snelle tegenaanvallen in de eerste helft van de Derby d’Italia tussen Juventus en Inter Milaan hebben geresulteerd in een 1-1 gelijkspel. De Nerazzurri behielden daarmee hun voorsprong van twee punten op de Oude Dame aan de kop van de Serie A.

De

Derby d’Italia in zijn laatste editie was na lange tijd weer een echte topwedstrijd in deze 13e dag van de Serie A. Zowel Inter als de Oude Dame, die op twee punten achterstand staan, hadden de afgelopen weken indruk gemaakt met overwinningen – en dus ging het zondagavond in Turijn alleen maar om de top van de ranglijst.

Juve-coach Massimiliano Allegri verraste iedereen met de 23-jarige Caviglia die Locatelli verving in de 2-1 overwinning op Cagliari Calcio. Rabiot en Vlahovic begonnen ook in plaats van Miretti en Keane. Inter wisselde na de 2-0 overwinning op Frosinone slechts één keer: De Vrij kwam erin voor de geblesseerde Bastoni.
Het spel werd gekenmerkt door lange periodes van balbezit, waarbij de verdediging compact tegenwerkte en weinig tegen kreeg. Milan vond het enige verschil in de openingsfase: na een lange inworp en pass van Rabiot miste Chiesa echter vanaf 15 meter (15e).

Blachowicz scoort zijn debuutdoelpunt

Juventus, dat slechts één doelpunt had tegen gekregen in de voorgaande zeven wedstrijden, kon nu vertrouwen op hun sterke verdediging, maar werd een keer betrapt op buitenspel. Het snelle antwoord kwam met een snelle break vanaf rechts, waar Thuram zijn aanvalspartner Lautaro Martinez in het centrum vond, die op zijn beurt met gemak scoorde (33′). Daarna zakte het tempo weer, circuleerde de bal vooral door de verdediging en waren er weinig kansen. De teams gingen de rust in met een stand van 1-1.

Ook in de tweede helft was er geen groot vuurwerk. Thuram schoot wel vanuit kansrijke positie, maar raakte de bal niet goed en verzuimde Szczesny echt uit te dagen (50′).

Moeilijke tweede helft – fluiten voor Cuadrado

Uiteindelijk was het gewoon een topwedstrijd zonder echte kansen. Terwijl beide aanvallende linies niet veel in het spel kregen, slaagden de respectievelijke verdedigingen er tenminste in om uit te blinken. Cuadrado’s wissel zorgde voor opschudding, want hij werd begroet met boegeroep van zijn oude club Juve (die zich op een gratis transfer aansloot bij kampioen Internazionale nadat zijn contract in de zomer afliep) – en hij kon er alleen maar zelf om lachen. De Colombiaan toonde nog steeds atletisch gedrag op rechts, maar was ook niet meer in staat om echt gevaar te stichten.
Het bleef dus bij een verdiend 1-1 gelijkspel dat de situatie aan kop onveranderd liet, met Inter nog steeds twee punten voorsprong op Juve aan kop van de Serie A. De Nerazzurri moeten het nu woensdag (21:00) opnemen tegen Benfica Lissabon in de Champions League voordat ze zondag (20:45) naar Napoli reizen in de competitie. Juventus Turijn gaat vrijdag op bezoek in Monza (20.45 uur)