vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballVeiga en Dudu schitteren: Palmeiras verslaan Al-Ahly om finale te bereiken

Veiga en Dudu schitteren: Palmeiras verslaan Al-Ahly om finale te bereiken

Palmeiras Sao Paolo hebben de finale van de Club World Cup bereikt. De Braziliaanse Copa Libertadores winnaars verslaan de Egyptische vertegenwoordigers Al-Ahly.

In de eerste halve finale van de Club World Cup, die plaatsvond in het Al-Nahyan Stadion (Abu Dhabi), won Palmeiras met 2-0 – maar moest tot de 39e minuut wachten op de verlossende voorsprong. Het was Veiga die, na de bal te hebben veroverd, werd opgezet door Dudu en voor het doel zijn zenuwen bedwong (39e). Een paar minuten in de tweede helft maakten de Zuid-Amerikanen opnieuw een snelle opmars, dit keer rondde Dudu de assist van Veiga vanaf een halfrechtse positie af met een stevig schot in de verre hoek.

Al-Ahly, winnaars van de Afrikaanse CAF Champions League en vorig jaar in de halve finale tegenstander van Bayern München, leek in de slotfase de wedstrijd weer spannend te kunnen maken. Het doelpunt van Sherif werd echter na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Even later kreeg Ashraf de rode kaart voor ruw spel (81.)

De rematch van de derde plaats van het vorige seizoen (3:2 n.E. voor Al-Ahly) was dit keer in het voordeel van de Brazilianen, die de winnaar van de wedstrijd tussen Al-Hilal Riyadh (Saoedi-Arabië) en Chelsea FC, die woensdag tegenover elkaar staan, zullen ontmoeten in de finale van aanstaande zaterdag.