dinsdag, april 30, 2024
HomeTennisUnderdog Pera wint toernooi in Rothenbaum

Underdog Pera wint toernooi in Rothenbaum

Terwijl de nummer 81 van de wereld binnen een week na haar succes in Boedapest haar tweede WTA-titelzege vierde, miste de nummer twee van de wereld Kontaveit, gecoacht door de Duitser Torben Beltz, haar eerste toernooizege op gravel.

In de finale bij de mannen zal de Spaanse topfavoriet Carlos Alcaraz het opnemen tegen Lorenzo Musetti. De 20-jarige Italiaan versloeg Francisco Cerundolo uit Argentinië met 6-3, 7-6 (7-3). In de laatste partij van de avond won de 19-jarige jonge ster Alcaraz met 7-6 (7-2), 6-1 van de Slowaak Alex Molcan, die lang standhield, maar pas in de tweede ronde op zijn gebruikelijke wijze aan het langste eind trok.

In het duel tussen de finalisten, die nog geen set hadden verloren in het gravel-evenement, vond Pera haar weg in de wedstrijd veel beter. Ze pakte drie servicegames van haar tegenstandster en won de eerste set in 31 minuten.

De als eerste geplaatste Kontaveit, die in de kwartfinales Andrea Petkovic uit Darmstadt had uitgeschakeld, verbeterde zich in de tweede set maar maakte te veel gemakkelijke fouten. Uiteindelijk was de twaalfde overwinning op rij voor linkshander Pera perfect na 74 minuten.

Ondertussen ging de hoop van Tim Pütz op een Duits succes in het dubbelspel niet in vervulling. De 34-jarige Frankfurtse en Nieuw-Zeelander Michael Venus verloor van Lloyd Glasspool uit Groot-Brittannië en Harri Heliovaara uit Finland met 4:6, 4:6. Hun tegenstanders in de finale op zondag zijn Rohan Bopanna uit India en Matwe Middelkoop (Nederland).