donderdag, maart 28, 2024
HomeSerie ATwee zuivere tegenaanvallen en een droomdoelpunt: Juve verslaat de kansen

Twee zuivere tegenaanvallen en een droomdoelpunt: Juve verslaat de kansen

Juventus Turijn wist op speeldag 8 los te komen. Tegen Bologna, dat aanvallend te ongevaarlijk was, waren het openingsdoelpunt van Kostic en een dubbele treffer na een uur genoeg voor een verdiende 3-0 overwinning.

En deze beslissing zou zich uitbetalen. Na een levendige openingsfase, waarin de bezoekers wisten mee te spelen, waren het de ex-Frankfurter en de ex-Schalker die de eerste scoringskans voor de Oude Dame creëerden. Na een voorzet van Kostic vanaf het halve veld vond McKennie, die zich in het strafschopgebied had begeven, zichzelf ongemarkeerd en testte doelman Skorupski voor het eerst met zijn hoofd (15e).

Vooral de Serviër bleef na de gemiste kans opvallen en zorgde keer op keer voor problemen voor de Rossoblu-achterban. Bijna logisch dat het Kostic was die de langgeplaagde fans van de Bianconeri na 24 minuten liet juichen. Milik won een bal tegen Sansone op het middenveld – en plotseling lag de anders zo goed georganiseerde verdediging van de Motta-elf open. Vlahovic was vrijwel vrij om zijn line-out optie te kiezen en koos voor Kostic, die vanuit een scherpe hoek scoorde om de leiding te nemen en zijn eerste doelpunt in een Juve-jurk te markeren.

Skorupski maakt een sterke redding – Szczesny werkloos

Kort daarna had Milik het tweede doelpunt op zijn voet, maar dit keer maakte Skorupski van dichtbij een schitterende redding op de lijn (31.). Bologna’s eigen offensieve acties ontbraken. Dat was ook te danken aan het feit dat topspits Arnautovic voortdurend werd geblokkeerd door de Juve-verdediging. Het duurde 40 minuten tot het eerste doelpunt van de bezoekers: de kopbal van de Silvestri was geen echte test voor Szczesny.

In de tweede helft toonden de bezoekers wat meer moed, en na tien minuten begonnen ze daadwerkelijk druk te zetten en konden ze diep op de helft van de tegenstander komen. Maar dat zou hun ondergang worden.

Na een misplaatste corner schakelde de thuisploeg snel om en werd de bal via Kostic naar McKennie gespeeld, wiens voorzet de geheel vrijstaande Vlahovic vond. De Serviër kopte van dichtbij tegen de richting van Skorupski in de rechterhoek en vergrootte de voorsprong tot 2:0 (59.).

Milik doet het deksel erop

Twee minuten later werd het nog erger: na een corner ontstond er chaos in de achterste linie van Bologna. Milik profiteerde en hamerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied onder de lat – een droomdoelpunt (62.). Het moreel van Bologna was eindelijk gebroken en de Oude Dame drong aan op het volgende doelpunt. Vlahovic (68e, 72e) en Rabiot (70e) probeerden het, Skorupski en de paal verhinderden verdere doelpunten. Dus het bleef 3:0.

De Bianconeri spaarden hun energie in de laatste minuten, immers woensdag in het Champions League-duel tegen het eveneens nog winstloze Maccabi Haifa (21.00 uur) wacht de mogelijke voorbeslissing voor de eventuele promotie al, voor het gastduel met kampioen Milan op zaterdag (18.00 uur).

Bologna moet na twee nederlagen op rij weer naar beneden kijken en kan zelfs in de degradatiezone terechtkomen als Hellas Verona maandag (20.45) wint tegen Udinese.