maandag, mei 6, 2024
HomeSerie ATurijn gestraft voor kansenverspilling: Lazio heeft interlands in zicht

Turijn gestraft voor kansenverspilling: Lazio heeft interlands in zicht

Lazio Roma heeft de inhaalwedstrijd bij FC Torino gewonnen. Een dubbele treffer uit het niets strafte de kansenverspilling van de thuisploeg af en stelde de overwinning voor de Biancocelesti veilig

In de inhaalwedstrijd op speeldag 21 tussen Torino FC en Lazio Roma wilden beide ploegen bijblijven op de internationale plaatsen. Torino, ongeslagen in zes wedstrijden op rij, ging vanaf de aftrap op volle snelheid van start en zette Lazio keer op keer onder druk. Sanabria kreeg al na vijf minuten de eerste kans na een voorzet van Bellanova, maar raakte de bal tegen de paal.

Lazio, dat in het weekend een tegenslag te verwerken kreeg in de 2-1 nederlaag tegen Bologna na hun gevierde overwinning op Bayern München in de Champions League, was bijna volledig op de achterste benen in de eerste helft, met opvallende zwakheden aan de linkerkant van de verdediging in het bijzonder en had geluk dat de gastheren onzorgvuldig waren met hun kansen. Zapata kopte de bal vanuit een goede positie naast het doel (35′), Vlasic wist doelman Provedel vanaf acht meter niet te verslaan (37′) en Masina kopte een corner net naast de paal (43′).

Guendouzi en Cataldi scoren uit het niets

Na de pauze ging de aanvalsdrang – en het aantal kansen – van Torino door. Zapata kopte een pass van de sterke Bellanova vanuit de beste positie over het doel (48′).

Het gebrek aan effectiviteit van de thuisploeg werd uiteindelijk afgestraft. Immobile gaf een slimme pass door aan Guendouzi, die plotseling ongehinderd opdook in het strafschopgebied en uit het niets de 1-0 binnenschoot (50′). Maar dat was nog niet alles: terwijl Torino in shock was, maakte Cataldi er 2-0 van met een perfect geplaatst schot (56′).

Een stoplichtkaart voor Gila brengt meer spanning

Torino had lang nodig om te herstellen van de dubbele treffer; de Biancocelesti verdedigden nu vol vertrouwen hun voorsprong. Pas toen Gila de gele kaart kreeg (79′), blies de thuisploeg nieuw leven in de verdediging. Ricci miste twee keer jammerlijk vanuit de beste positie (83e, 86e), en ex-Gladbach speler Lazaro tilde een vrije trap net over de lat in de laatste minuut (90.+6). Dat maakte een einde aan Torino’s ongeslagen reeks, terwijl Lazio naar de zevende plaats sprong en nu slechts één punt achterstand heeft op stadsrivalen AS Roma en de internationale plaatsen.

De volgende opdracht van Torino is tegen een Romeinse club op maandag (18u30), wanneer de ploeg van Ivan Juric op bezoek gaat bij Roma. Ook op maandag (20u45) wacht Lazio een uitwedstrijd bij AC Firenze.