maandag, april 29, 2024
HomeFootballTen Hag nog ongeslagen: Manchester United verslaat Crystal Palace

Ten Hag nog ongeslagen: Manchester United verslaat Crystal Palace

Manchester United was weer onverslaanbaar in de derde test van hun voorbereiding. Tegen Premier League rivalen Crystal Palace, maakten Martial, Sancho en Rashford het verschil

Na succesvolle tests tegen Liverpool FC en Melbourne Victory vertrouwde Erik ten Hag op personeel dat zijn waarde al had bewezen tijdens de tournee van de Rode Duivels door Thailand en Australië – nieuwkomers Christian Eriksen en Lisandro Martinez ontbraken in de ploeg, net als Cristiano Ronaldo, die afwezig blijft in de selectie en volgens geruchten van club wil veranderen. In plaats daarvan begonnen Sancho, Fernandes, Rashford en Martial weer voorin, terwijl Maguire en Lindelöf de centrale verdediging vormden.

Butland ruimt sterk op en moet eraf, invaller Matthews vangt de 0:1

Crystal Palace nam daarna de controle over en creëerde goede kansen via Ebiowei en Rak-Sakyi, die werden verijdeld door de Gea. Kort voor rust kwam Martial opnieuw voor Matthews te staan, nadat een voorzet van Rashford vanaf links scherp het vijfmetergebied was ingestuurd. Toch bleef het 1-0 bij de rust toen zowel de Londense doelman als de Franse leenspeler nipt misten.

Geweldige combinatie om de 2-0 te maken – Martial rondt sterk optreden af.

De Rode Duivels begonnen de tweede helft met van de Beek, die met een assist meteen bedankte voor zijn inzet. Sancho en opnieuw de sterke Martial speelden echter de hoofdrollen bij het doelpunt van Rashford. De laatste haalde een bal uit de lucht en zijn tegenstanders uit de situatie, waarna hij de ex-Dortmund speler meenam, die zijn collega met een stiftpass in stelling bracht. In plaats van zelf de afronding te zoeken, dribbelde Martial naar van de Beek, die de vrijstaande Rashford bij de tweede paal oppikte. De Engelsman maakte er 2-0 van dichtbij van (49e).

Na een uur zette

Martial zijn uitstekende optreden kracht bij toen hij in een tegenaanval het tempo hoog hield en de aanstormende Sancho oppikte. De Engelsman was niet bij te houden en plaatste zijn schot onhoudbaar naast de rechterpaal (60e). Ten Hag voerde vervolgens verschillende wijzigingen door en bracht negen nieuwe spelers aan. Het spelverloop nam af en Crystal Palace verkleinde de achterstand. Uit een corner aan de rechterkant was Ward de betere van invaller Telles en zijn kopbal versloeg ook de Gea (74). Ondanks het doelpunt konden de Londenaren niet voorkomen dat ze hun derde overwinning in de derde wedstrijd onder leiding van Erik ten Hag behaalden. Ook omdat United-jeugdspeler Will Fish met een noodstop (rode kaart, 84e) een tegenaanval stopte en zo nog een doelpunt voorkwam.