zaterdag, mei 4, 2024
HomePremier LeagueSterling scoort treble: ManCity leidt Norwich

Sterling scoort treble: ManCity leidt Norwich

Met een waar machtsvertoon en meer dan een klasseverschil won Manchester City bij Norwich City. Raheem Sterling schitterde met drie doelpunten in de 4-0 overwinning.

De in vorm zijnde underdogs uit het oosten van Engeland kwamen echter ook met een venijnig optreden in het begin, en Hanley slaagde er ternauwernood niet in het aluminium te raken (18e). Daarna namen de kampioenen echter op hun gebruikelijke wijze de controle over de wedstrijd, maakten ze de gepromoveerde ploeg af en creëerden ze talloze kansen. In de eerste helft was er echter maar één die tot een tegentreffer zou leiden: Sterling’s schot in de rechterbovenhoek (31e).

Foden scoort ook bij de duidelijk superieure kampioenen

Slechts drie minuten na de herstart, breidde Foden de voorsprong uit – zij het met een beetje geluk. Het spel was al beslist. Want: Achteraf zou het een ware machtsdemonstratie van de Burgers worden, waarbij een verschil van minstens één klasse tussen de teams duidelijk werd. De kampioenen speelden de overbelaste Kanaries tegen de muur zonder echte problemen. Opnieuw voorkwam het aluminium erger voor de gepromoveerde ploeg na de poging van Aké (53.). Aan de andere kant zorgde een ongemarkeerd schot van ex-Bremer Rashica voor Norwichs enige doelpunt van de tweede helft (61e).

Sterling mocht echter nog twee keer feestvieren: na een assist van Ruben Dias hoefde de Engelse international-spits alleen maar binnen te knikken (70e). Kort voor het einde verzuimde de vleugelspeler Gunn te raken met een twijfelachtige strafschop, maar hij schoot de rebound binnen voor een meer dan verdiende 4-0 eindstand (90e). Voor City is het op naar de hoogste klasse – terwijl het er voor Norwich niet makkelijker op wordt. Liverpool wacht zaterdag (16.00 uur) op Anfield Road.