maandag, april 29, 2024
HomeLigue 1Spektakel met zeven doelpunten: PSG wint topwedstrijd

Spektakel met zeven doelpunten: PSG wint topwedstrijd

Paris Saint-Germain heeft gezegevierd in de topwedstrijd van Ligue 1. De koplopers versloegen het op de tweede plaats staande Monaco in een hoogstaande wedstrijd. Dembele viert zijn debuut

De

wedstrijd tussen PSG en Monaco verdiende het om vanaf het begin een topwedstrijd genoemd te worden. Er werd veel heen en weer gespeeld, inclusief snelle uitvallen. De Parijzenaars waren al vroeg iets beter en namen het initiatief: Gonzalo Ramos, die van de week bij de Parijzenaars had getekend, stofte een keepersfout van Ken af (18′).

Minamino scoorde ook na een fout van de keeper.
Monaco verstopte zich echter niet in de hoofdstad. Minamino, die door trainer Adi Hütter was opgesteld in plaats van Ben Yeder, schoot vanaf het begin naast (7e minuut). Het was echter de Japanner die in de 22e minuut gelijkmaakte: de voormalige Liverpool-speler had het makkelijk na een rampzalige misplaatste pass van Donaruma.

De keepers bewezen ook dat Donnarumma en Ken sterke punten hebben: de Zwitsers hadden één keer het voordeel tegen Mbappé (8′) en stonden ook niet toe dat Hakimi voorzette (14′). De Italiaan was één stap verwijderd van een redding tegen Magasa (11′).

Het was te verwachten dat de vele kansen tot doelpunten zouden leiden – en dat gebeurde ook in de eerste helft. Nadat Magasa Dembele onhandig had neergehaald, scoorde Mbappé zijn 14e doelpunt van het seizoen vanaf de whitewash (39′). Ken’s redding op de Fransman (32′) en Donaruma’s gigantische schot op Minamino (45′) zorgden ervoor dat het 2-1 stond bij de rust

Dembele scoort eindelijk zijn doelpunt

Luis Enrique’s laatste grote kans voor lange tijd, PSG concentreerde zich op verdedigen en stond Monaco nauwelijks toe om te scoren. De tweede helft was duidelijk minder vol met kansen dan de eerste, maar had nog steeds genoeg te bieden: Dembele met zijn eerste doelpunt in een Parijse trui (70′) en Vitigna met een geweldig schot (72′) stelden de vermeende voorlopige beslissing veilig met een dubbel.

Verondersteld omdat Balogun, die tot dan toe bijna onzichtbaar was geweest, meteen reageerde en er 2:4 van maakte (75′). Het was niet het laatste doelpunt in een geweldige wedstrijd – PSG, dat na de pauze de eerste twee schoten op doel loste, verdedigde goed tot het einde en werd beloond voor hun efficiënte werk met een doelpunt van Kolo Muani bij het laatste fluitsignaal (90.+6).

Na deze nadrukkelijke 5-2 Champions League-zege vervolgen de Parijzenaars hun Champions League-campagne met een belangrijke wedstrijd tegen Newcastle (dinsdag, 21.00 uur), terwijl Monaco volgende week zondag (15.00 uur) Montpellier ontvangt.