zondag, mei 19, 2024
HomeSerie APulisic doet Bierhoff na: Milan domineert bij thuisdebuut

Pulisic doet Bierhoff na: Milan domineert bij thuisdebuut

Het duurde slechts drie minuten na de openingstreffer voordat het San Siro even stil viel: met een nodige portie geluk overklaste de vooruitgeschoven Torino-middenvelder Schuurs de verraste AC-doelman Maignan (36.). De Rossoneri lieten het daar niet bij zitten en stuurden de ene na de andere aanvalsgolf richting het doel van de tegenstander. Ze werden beloond in minuut 43 toen scheidsrechter Maurizio Mariani, kijkend naar de videobeelden, hen een handsbalstraf toekende, die Giroud in de rechterbovenhoek omzette. Nog voor rust vergrootte Theo – Rafael Leao had zijn aanvoerder perfect bediend – de voorsprong naar 3:1 met een brutaal lobje met de buitenkant van de voet (45.+2).

Tweede videobewijs, tweede trefzekere penalty voor Giroud

De volgende twee wedstrijden staat er veel meer op het spel: Volgende week vrijdag (20.45 uur) speelt de ploeg van Stefano Pioli tegen Roma, dat onder druk staat en zaterdag ook verloor bij Hellas Verona. Na de interlandbreak staat Milan op 16 september tegenover Inter Milaan – een rematch van de recente halve finale van de Champions League en de kampioenen van 2022 en 2021. Torino ontvangt CFC Genoa op 3 september (18.30).