maandag, april 29, 2024
HomeFootballPremier League mars door? Ipswich nadert Leicester na 6-0 zege

Premier League mars door? Ipswich nadert Leicester na 6-0 zege

Iedereen op het eiland heeft nu wel door dat Ipswich Town geen gewone gepromoveerde ploeg is. De ploeg van trainer Kieran McKenna komt dichter bij koploper Leicester City na hun klinkende 6-0 overwinning op Sheffield Wednesday. Slechts één punt scheidt de Tractor Boys van de Foxes, die dit weekend niet in de Championship spelen vanwege hun FA Cup-duel met Chelsea (13.45 uur op zondag) en een wedstrijd achter de hand hebben.

Vooral Ipswich toonde een opmerkelijke reactie op hun recente 2-1 nederlaag bij Cardiff, die niet ongelukkiger had kunnen zijn, met doelpunten in de vijfde en tiende minuut van de rust. Tegen Sheffield Wednesday, gecoacht door Danny Röhl – voormalig assistent van Hansi Flick bij Bayern en bij het DFB-team – begon de thuisploeg vastberaden. Na een kwartier brak Chelsea-uitlener Hutchinson de ban (15e), en Burgess en Broadhead volgden nog voor de pauze (37e, 45e +1).

Al-Hamadi kent geen genade

Ondanks de comfortabele 3-0 voorsprong wilde Ipswich de fans na rust nog meer bieden en daarom had Hutchinson weer het eerste woord (48′). Na het vierde doelpunt toonden de gastheren enige genade voordat grappenmaker Al-Hamadi – die in januari overkwam van AFC Wimbledon – zijn stempel drukte. De Irakees scoorde binnen tien minuten een driepunter en zorgde zo voor een 6:0 overwinning

Ipswich staat nu voor zware uitdagingen bij Blackburn Rovers (29 maart) en Norwich City (6 april). Southampton, dat ook in de hoogste regionen is beland, komt naar Portman Road (1 april). Sheffield en Röhl – die hun tweede opeenvolgende nederlaag leden na vier overwinningen op rij – zullen snel weer op het goede spoor moeten komen als ze weer boven de dropzone willen klimmen.