donderdag, april 18, 2024
HomeFootballPortugal gunt CR7 en Guerreiro adempauze tegen Zwitserland

Portugal gunt CR7 en Guerreiro adempauze tegen Zwitserland

Drie Portugese internationals zullen niet naar Zwitserland afreizen wegens belastingsbeheer. Naast Cristiano Ronaldo, is ook Dortmund’s Raphael Guerreiro onder hen.

Nieuws van de Portugese FA: Met aanvoerder Cristiano Ronaldo, BVB-prof Raphael Guerreiro en ook Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers) zullen drie internationals de reis niet maken naar Genève, waar zondag&nbspde Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland op het programma staat; voor de leiders van Liga A, Groep 2.

De drie spelers zijn niet geblesseerd, ze krijgen rust. Bondscoach Fernando Santos noemde de reden officieel “een normale managementkwestie”. Hij zei dat het “geen zin had om met 26 spelers naar Zwitserland te reizen als er in totaal maar 23 op de bank kunnen zitten”.

CR7 dubbel in eerste leg

In de eerste leg van afgelopen zaterdag – een nadrukkelijke 4-0 – had goalgetter Cristiano Ronaldo nog twee doelpunten bijgedragen aan de overwinning, terwijl Joao Moutinho en Guerreiro nog geen minuut op het veld stonden. In plaats daarvan begonnen beiden in het 1-1 gelijkspel van Portugal met Spanje in hun eerste groepswedstrijd van de Nations League van dit jaar.

In de laatste wedstrijd tot nu toe, een 2-0 overwinning op Tsjechië, stonden alle drie de betrokken spelers op het veld, hoewel Joao Moutinho maar kort te zien was.