donderdag, april 25, 2024
HomeFootball"Je moet je er uit vechten": Bierhoff's boodschap aan Sané

“Je moet je er uit vechten”: Bierhoff’s boodschap aan Sané

Leroy Sané is momenteel op zoek naar zijn vorm en vindt zijn weg niet in de nationale ploeg. Oliver Bierhoff heeft hem nu een kleine mededeling gedaan.

Na het seizoen te zijn begonnen met gefluit voor Leroy Sané in München, herpakte de vleugelspeler met zoveel potentieel zich en speelde vervolgens een goede eerste seizoenshelft met vijf doelpunten en vijf assists in de competitie, naast een sterke negen doelpuntenmakers in de Champions League. Maar na een paar weken in de tweede helft van het seizoen, met twee assists in Keulen en een doelpunt in Berlijn, veranderde alles. De 26-jarige slaagde er vervolgens niet in zijn vorm te vinden, zodat men zich moest afvragen: wat was en is er aan de hand met Sané?

Deze vraag wordt waarschijnlijk ook gesteld door het DFB-team, omdat de 44-voudig international momenteel niet overtuigt. In Italië (1:1) stond de aanvaller in de basiself, maar hij speelde een zwakke wedstrijd en werd na 59 minuten gewisseld. Tegen Engeland (1:1) kwam Sané na 83 minuten van de bank en was ook in die wedstrijd niet bijzonder goed. Tot slot waren er zaterdagavond in Hongarije (1:1) helemaal geen minuten van actie.

“Het is geen makkelijke situatie voor hem. Wij helpen hem, maar hij moet natuurlijk ook zichzelf helpen. Uiteindelijk moet je je er als speler uit vechten,” zei Bierhoff over Sané en deed een kleine mededeling aan de Bayern-speler: “Je moet zijn lichaamstaal niet te veel interpreteren, dat is gewoon zijn manier. Maar het belangrijkste is dat hij weet dat hij moet presteren ondanks die lichaamstaal.”

Bondscoach Hansi Flick heeft geduld met zijn spelers, maar ook dat zal op een gegeven moment opgebruikt zijn, zoals Bierhoff verklaarde: “Hansi is zeer communicatief, is zeer opbeurend, probeert de spelers altijd voor zich te winnen. Maar op een gegeven moment moet je ook zeggen, dat is het nu – en dan moet een speler er iets van maken. “