vrijdag, april 26, 2024
HomeBasketballPoole schittert, Green vliegt van het veld - en Morant mist het...

Poole schittert, Green vliegt van het veld – en Morant mist het laatste schot

De opener van deze serie was een spektakel en doet je verlangen naar meer: De Golden State Warriors versloegen de Memphis Grizzlies nipt na een ware achtbaanrit.

Warriors fans weten hoe belangrijk Draymond Green is voor hun team. Het feit dat de veelzijdige bundel energie al voor de rust een uitworp na een overtreding incasseerde en dus niet meer inzetbaar was, moet bij menigeen zorgelijke strepen op het voorhoofd hebben gezet.

Maar uiteindelijk werd het een 117-116 overwinning voor de Dubs op de Memphis Grizzlies, die pas beslist werd na een op en neer gaande strijd toen Ja Morant er niet in slaagde de laatste poging voor de thuisploeg te scoren.

Morant and Jackson crack 30

En dus was de matchwinner niet Morant – de jonge ster met de vederlichte beweging en enorme sprongkracht miste net een triple-double met 34 punten, negen rebounds en tien assists – noch zijn teamgenoot Jaren Jackson Jr. (33, zes drietjes) of Steph Curry (24 punten, vijf drietjes). Nee, de 22-jarige schutter van Golden State, Jordan Poole, kwam opnieuw naar voren en bezorgde de Grizzlies aanhoudend hoofdpijn: in 38 minuten maakte de afgestudeerde uit Michigan 12 van zijn 20 schoten (vijf driehoeken), goed voor de beste 31 punten uit zijn carrière, met daarnaast nog acht planken, negen assists en twee blokken.

De Warriors verspeelden in het laatste kwart een voorsprong van tien punten, maar herpakten zich een halve minuut voor het einde met een driepunter van Klay Thompson (15) en verdedigden die uiteindelijk met succes. Lange gezichten onder de Grizzlies fans. “Een wedstrijd duurt 48 minuten, je moet gewoon een manier vinden. We minimaliseerden ons balverlies en vonden goede werpposities,” zei Curry na de eerste wedstrijd. “De kern van dit team heeft kampioenschaps DNA, daar willen we van profiteren. Dit is een belangrijke overwinning voor ons.”

Game twee van de serie is opnieuw in Memphis op woensdagavond (3.30 uur CEST). Vier overwinningen zijn nodig om door te gaan naar de Conference Finals.