zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballOvertime thriller: gepromoveerd team Vechta overrompelt Ulm

Overtime thriller: gepromoveerd team Vechta overrompelt Ulm

Zaterdag werd het op de tweede plaats staande Ulm thuis uitgedaagd tegen het sterke, net gepromoveerde Rasta Vechta – en verloor na een spannende wedstrijd in overtime

Kampioen ratiopharm Ulm heeft een tegenslag gehad in de BBL. De titelverdediger verloor met 102:106 (92:92, 42:46) na overtime in een thriller tegen het sterke, net gepromoveerde Rasta Vechta en leed daarmee opnieuw een tegenslag na vier opeenvolgende overwinningen.

Georginho de Paula van Ulm scoorde kort voor het einde de vermeende game-winner. De bezoekers hadden echter nog een aanval – en Joschka Ferner sloeg een driepunter op de zoemer en stuurde de wedstrijd in overtime. De pas gepromoveerde club had daar de overhand en won de vijf extra minuten met 14:10.

Na hun vierde nederlaag op speeldag 16 zakte Ulm voorlopig terug naar de derde plaats achter koplopers Niners Chemnitz (14:2) en bekerwinnaars Bayern München (10:3). De club uit Saksen had vrijdag de score geopend met een 85:77 overwinning op Champions League winnaars Telekom Baskets Bonn. Vechta (11:5) staat vijfde

Hamburg viert duidelijke overwinning

In het noordelijke duel van de avond hadden de Veolia Towers Hamburg duidelijk de overhand. Na een sterk derde kwart won de Hamburgse club 111:94 (57:52) van de Rostock Seawolves en boekte zo de derde opeenvolgende overwinning.

ratiopharm ulm – Rasta Vechta 102:106 (92:92, 42:46)
Topscorers voor Ulm: Figueroa (22 punten), de Paula (22), Williams (13), Essengue (11)
Topscorers voor Vechta: Kuhse (21), Aminu (20), Ferner (19), Flanigan (14), Gronloh (11)