maandag, mei 6, 2024
HomeFootballOndanks schrik: Messi doet het weer twee keer

Ondanks schrik: Messi doet het weer twee keer

Het volgende hoofdstuk in Lionel Messi’s droomdebuut in de Verenigde Staten. De Argentijn scoorde opnieuw twee keer in de bekerzege op Orlando en bracht de fans in vervoering

Derde overwinning in de derde wedstrijd. Lionel Messi zette zijn succesverhaal voort in het shirt van zijn nieuwe werkgevers Inter Miami in de zestiende finale van de Leagues Cup tegen Orlando City. In een 3-1 (1-1) overwinning in Fort Lauderdale – de wedstrijd begon anderhalf uur te laat door hevige regen – scoorde de Argentijn opnieuw een brace, in de 7e en 72e minuut. Het derde doelpunt werd kort na rust gescoord vanaf de strafschopstip door de Venezolaanse aanvaller Josef Martinez (voorheen van FC Torino en Atlanta United) (51e), terwijl Orlando’s Cesar Araujo in de 17e minuut gelijkmaakte.

Ondertussen staat de 36-jarige wereldkampioen Messi, die aanvankelijk met zijn kaak op de grond lag na een botsing in de tweede helft met Mauricio Pereyra van Orlando, nu op vijf doelpunten in 204 speelminuten voor de club uit Beckham. En aan de crisis van Inter Miami is voorlopig een einde gekomen na elf eerdere winstloze wedstrijden.

Nu minder “speelruimte”

“Hij geeft vertrouwen aan iedereen om hem heen. Je kunt hem ballen geven in moeilijke situaties en weten dat hij er iets van gaat maken,” zei rechtsback DeAndre Yedlin over zijn nieuwe prominente teamgenoot. De keerzijde van die medaille is echter, zei hij, dat “de teams waar we tegen spelen een beetje bang worden. Ze trekken zich een beetje terug en dat geeft ons minder speelruimte.”

Naast Messi stond ook Sergio Busquets weer in de basiself en maakte een andere voormalige ster van FC Barcelona, Jordi Alba, zijn debuut voor Miami. Inter staat zondag tegenover FC Dallas bij de laatste 16 van de League Cup.

Vela brace in LAFC-zege

De 7-1 overwinning van Los Angeles FC op Juarez FC uit Mexico viel woensdag (plaatselijke tijd) op tussen de andere bekerwedstrijden. Voormalig legionair van Spanje Carlos Vela scoorde twee keer tegen zijn landgenoten, Denis Bouanga zelfs drie keer. De Italiaanse verdediger en oud-international Giorgio Chiellini stond in de basis van coach Steven Cherundolo (ex-Hannover 96).