dinsdag, april 30, 2024
HomeFootballOndanks het kinderachtige gedrag van Chelsea: Palmer's avond van superlatieven

Ondanks het kinderachtige gedrag van Chelsea: Palmer’s avond van superlatieven

Chelsea FC won maandagavond de wedstrijd in de Premier League met een duidelijke marge na een half dozijn tegendoelpunten tegen Everton FC. Cole Palmer leverde een avond vol superlatieven af – en toch brachten de Blues zichzelf in verlegenheid

Beentrap, één-twee met ploeggenoot Nicolas Jackson, afwerking met de linkervoet in de verre hoek – doelpunt. Cole Palmer opende de Premier League-wedstrijd van maandagavond in Palmer-stijl. Zijn eerste doelpunt in de 13e minuut was opnieuw een voorbeeld van hoe makkelijk het is voor de 21-jarige om doelpunten te maken in misschien wel de beste competitie ter wereld. De mix van raffinement, geen franje en lichte arrogantie was ook te veel voor Everton FC – de Toffees leden een nederlaag op Stamford Bridge.

Want Palmer was ook in de nasleep niet te stoppen, hij maakte er 2:0 van met zijn hoofd en na een misplaatste pass van Jordan Pickford fopte hij hem ook nog eens vanaf 30 meter – met zijn ‘zwakkere’ rechtervoet. Er zaten 16 minuten tussen Palmer’s eerste en derde doelpunt, die hij allemaal met verschillende delen van zijn lichaam maakte. De perfecte hattrick, de snelste in zijn soort in de geschiedenis van de Premier League. Dit record, eerder gevestigd door Tommy Johnson van Aston Villa, stond al 29 jaar. Palmer versloeg de beste tijd met een ontspannen negen minuten.

In de voetsporen van Drogba

Palmer ging ook de geschiedenisboeken van de club in door na Didier Drogba pas de tweede speler te worden die een treble scoorde in twee thuiswedstrijden op rij. Hij bereikte deze prestatie bijna twee weken geleden in een dramatische 4-3 overwinning op Manchester United – weer een avond vol records.
Aan het 20e doelpunt van Palmer, waardoor het na rust 5-0 stond, ging een schermutseling vooraf die een deuk sloeg in wat een perfecte avond voor de Blues had moeten worden. Palmer kreeg natuurlijk een penalty in de tweede helft. Noni Madueke en Jackson vochten vervolgens om de uitvoering als twee schoolkinderen op het schoolplein. Teamgenoten kwamen tussenbeide en kalmeerden de twee ruziemakers. Madueke leek de overhand te hebben, maar Palmer, de aangewezen penaltynemer, stond nog steeds op het veld. Het gevolg was dat de man van de avond de bal pakte, wat noch door Madueke noch door Jackson werd toegejuicht. De laatste moest zelfs weggeduwd worden door Palmer en aanvoerder Conor Gallagher.

“Dat is onacceptabel”

Palmer schoot veilig raak en zette zijn 100 procent score vanaf de stip voort bij de negende poging. De taferelen die eraan voorafgingen bleven echter gespreksonderwerp nummer één, wat ook Mauricio Pochettino ertoe aanzette om na de wedstrijd een duidelijk statement te maken. “Wat er is gebeurd, is een schande”, zei de Argentijn, die duidelijk maakte dat Palmer de aangewezen schutter was en zijn status verdiende. “Ik ben erg boos over deze actie, het geeft een slecht beeld naar de buitenwereld. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de fans, het is onacceptabel”, waren de duidelijke woorden van Pochettino.

Het was een scène die een diep inzicht gaf in de emotionele wereld van de Blues – ondanks immense uitgaven in de recente transferwindows heeft Chelsea een teleurstellend seizoen. De tiende plaats in de competitie is nog steeds te laag voor hun eigen hoge standaarden, maar een titel is nog steeds mogelijk voor de Londenaren – de halve finale van de FA Cup bij Manchester City is op zaterdag (18.15 uur). The Blues kunnen alleen maar hopen dat Palmer zich nog steeds thuis voelt in de Etihad