vrijdag, maart 29, 2024
HomeLigue 1Niet efficiënt genoeg: Keulen mist zege tegen Havelse

Niet efficiënt genoeg: Keulen mist zege tegen Havelse

Keulen is vrijdagavond niet verder gekomen dan een 0:0 tegen Havelse. De Viktoria deden meer voor het spel, maar beloonden zichzelf niet. Afgezien van twee kansen, was er op het einde niets offensief van de gepromoveerde ploeg.

Coeln-trainer Olaf Janßen stelde hetzelfde elftal op dat in Saarbrücken met 1-0 had gewonnen. Havel coach Rüdiger Ziehl voerde twee wijzigingen door na de 1:3 tegen Würzburg: Tasky en Daedlow startten in plaats van Plume en Langfeld.

Hong drie keer in beeld

Het werd een eenzijdige eerste helft in Keulen. Viktoria was duidelijk beter en had veel balbezit, Havelse stond compact en wachtte op omschakelmomenten. Maar deze tactiek werkte niet, want er waren nauwelijks tegenaanvallen, en als die er waren, speelde de ploeg onderaan de ranglijst niet goed.

De Rijnlanders hadden in de eerste helft de leiding moeten nemen, maar ze beloonden zichzelf niet. Hong scoorde na negen minuten, maar stond buitenspel. De aanvaller kreeg daarna nog twee goede kansen (22e, 23e), maar beide keren miste hij nauwkeurigheid in de afwerking. Klefisch kon kort voor rust ook doelman Quindt niet passeren, zodat de wedstrijd met een gelijke stand de kleedkamers in ging.

Keulen niet beloond

Damer mist twee keer

Hoewel de thuisploeg duidelijk de betere ploeg was, had ze uiteindelijk toch een beetje geluk, want Havelse kreeg laat in de wedstrijd de enige twee goede kansen: Damer stiftte de bal eerst net voorlangs aan de linkerkant (83e) en miste daarna vanuit een uitstekende positie (89e). Hoewel Keulen in de slotminuten alles naar voren gooide, werd het niet meer gevaarlijk. Gezien het verloop van de wedstrijd, heeft Viktoria zeker twee punten verloren.

Aanstaande dinsdag (19.00 uur) speelt Viktoria Köln tegen FC Hürth in de Middenrijnstaatsbeker en in de 3e divisie zaterdag (14.00 uur) tegen MSV Duisburg. Voor Havelse gaat het aanstaande maandag (19.00 uur) verder tegen Viktoria Berlin.