woensdag, april 24, 2024
HomeFootballNeymar's penalty maakt het verschil - Brazilië verslaat Japan

Neymar’s penalty maakt het verschil – Brazilië verslaat Japan

Brazilië heeft maandagmiddag in de Kirin Challenge Cup de Duitse WK-tegenstander Japan met 1-0 verslagen. De Samurai Blue hielden lang stand tegen de Seleção, maar een strafschop van Neymar bracht de beslissing.

De wedstrijd, waarin Japan met Endo, Itakura, Haraguchi en Tanaka vier Duitse legionairs op het veld bracht, begon met een knal toen Neymar een eerste schot recht op de linkerpaal loste (2e helft). De wedstrijd was daarna in evenwicht, met passieve Brazilianen in de tegenaanval en Japan op de vlucht. Keer op keer viel de Japanse doelman Gonda op bij incidentele Braziliaanse aanvallen. Hij redde van Raphinha (19e) en redde twee gevaarlijke schoten van Neymar (27e, 42e). Japan speelde goed mee, maar zonder echt gevaar

Na de pauze schakelde Brazilië een versnelling hoger, maar kon nauwelijks een opening vinden tegen een goed verdedigend Samurai Blue. In plaats daarvan kreeg Itakura een grote kans, maar hij werd verrast door de rebound voor zijn voeten en slaagde er niet in te scoren (58e). Het duurde tot de 75e minuut voordat er echte opwinding was in het stadion in Tokio, dat vol zat met meer dan 63.000 toeschouwers. Nadat Gonda een gevaarlijk schot van Neymar had gered, raakte Casemiro de lat (75e). Maar dat was nog niet alles: Richarlison, die voor zijn schot een overtreding had gemaakt, kreeg een penalty. Neymar stapte naar de stip en schoof de bal nonchalant in de linkerhoek. Japan ging het laatste kwartier nog even door, maar afgezien van een kopbal van Endo (85e) waren ze niet echt gevaarlijk meer en zo bleef het 1-0 voor de Seleção.