maandag, mei 13, 2024
HomeTennisNadal blijft ongeslagen: finale Indian Wells tegen Fritz

Nadal blijft ongeslagen: finale Indian Wells tegen Fritz

Indian Wells – Rafael Nadal is na een zwaar stuk de finale van Indian Wells binnengedrongen en zette een grote stap dichter bij zijn vierde toernooizege dit jaar.

De tennisster uit Spanje won op de Masters in Indian Wells de halve finale van zijn landgenoot Carlos Alcaraz met 6:4, 4:6, 6:3 en treft nu in de finale Taylor Fritz uit de VS (niet voor 23.00 uur CET/Sky). Hij had eerder met 7-5 en 6-4 gewonnen van Andrei Rublyov. “Ik ben erg blij dat ik in de finale sta, het betekent veel voor me en nu moet ik gewoon verder”, zei Nadal.

Nadal nog steeds ongeslagen in 2022

De overwinning tegen Alcaraz was al zijn 20e dit jaar, hij is nog steeds ongeslagen in 2022. De zegetocht leverde hem de overwinning op bij de Australian Open, zijn 21e titel bij een major – een record in het mannentennis. Nadal won ook de ATP-toernooien in Melbourne en Acapulco.

De wedstrijd werd ontsierd door hevige windvlagen in de tweede set. Omdat papier en handdoeken door het gebied vlogen, waren er verschillende keren korte onderbrekingen van het spel. “Het probleem in tennis is dat we er geen regel voor hebben,” zei Nadal. Hij heeft niet zo’n probleem met de wind en ziet de omstandigheden als een uitdaging. De constante onderbrekingen, echter, “maken het onspeelbaar voor mij”.

Nadal met pijn op de borst

In de derde set moest de 35-jarige op het veld door een fysiotherapeut worden behandeld. Hij had pijn in zijn borst gevoeld, meldde Nadal later. “Ik voel het nog steeds een beetje, maar er zijn nog veel uren tot morgen. Ik hoop dat het geen probleem zal zijn.”

Nadal zou voor de 37e keer een Masters kunnen winnen, terwijl Fritz nog steeds wacht op zijn eerste overwinning in een toernooi van deze categorie. Het enige rechtstreekse duel tussen de twee tot nu toe vond twee jaar geleden plaats in de finale van Acapulco. Nadal won toen 6:3, 6:2.