donderdag, mei 9, 2024
HomeBasketballNa heftige val op parket: Eerste all-clear voor Weiler-Babb

Na heftige val op parket: Eerste all-clear voor Weiler-Babb

Na de nare taferelen rond Nick Weiler-Babbs, die woensdagavond met zijn hoofd op het parket knalde en pas na minuten weer bij bewustzijn kwam, heeft het Bayern-basketbalteam een eerste all-clear gegeven.

De terugkeer van nationale speler Paul Zipser voor het basketbalteam van FC Bayern München is overschaduwd door een ernstig ongeluk van teamgenoot Nick Weiler-Babb. De Amerikaan viel op de grond na een dunkpoging tijdens de 86-75 overwinning van de Bundesliga-leider op Hamburg Towers, was tijdelijk buiten bewustzijn en moest op een brancard van de vloer worden afgevoerd. Onderzoek in het ziekenhuis bracht een zware hersenschudding aan het licht, volgens een verklaring van de club vanavond laat.

“We hebben het geluk dat we ons niet hoeven uit te spreken over de volgende tragedie, zij het op minder grote schaal,” had Bayern-coach Andrea Trinchieri voor de diagnose gezegd. “Een speler mag de tegenstander in de lucht niet aanraken. Omdat dat gevaarlijk is. De scheidsrechters moeten er op zijn minst naar kijken. “

De overwinning betekende de terugkeer van de 28-jarige Zipser na een lange revalidatieperiode en zijn eerste optreden op de vloer sinds hij in juni 2021 een hersenoperatie onderging. De voormalige NBA-prof werd voor de laatste 15 seconden van het derde kwart onder applaus gewisseld, maar speelde uiteindelijk niet meer. “Het is een zegen om hem terug op de vloer te zien,” vertelde Bayern coach Trinchieri aan Magenta Sport voorafgaand aan de wedstrijd.

In de eerste helft werd de ploeg uit München nog steeds gedomineerd door de bezoekers. Hamburg’s Caleb Homesley scoorde daar 25 punten, waarvan 16 in de laatste drie minuten voor de pauze. Zo hadden de Towers de kloof gedicht tot 46:28. Anfang knalde Weiler-Babb hard tegen de grond. Dankzij een 11-0 start van de tweede helft vond het team uit München zijn ritme. De gastheren verkleinden de kloof tot 58:60 voor de laatste periode en draaiden de wedstrijd om met een 11:0 run in de vierde.

Beide ploegen zetten een vredesteken vanwege de Russische invasie in Oekraïne en droegen T-shirts met de slogan “No More War” tijdens de warming-up en op de bank. Bovendien presenteerden de spelers voor de aftrap een spandoek met hetzelfde opschrift.