dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballNa een goede start: Alba verliest ook van Monaco - Olympiakos verslaat...

Na een goede start: Alba verliest ook van Monaco – Olympiakos verslaat Panathinaikos

Euroleague-kleinste club Alba Berlin heeft ook zijn volgende wedstrijd verloren. Het leed de 24e nederlaag in 29 wedstrijden tegen AS Monaco. En daar leek het aanvankelijk niet op

De basketbalploeg van Alba Berlin miste een verrassing in de Euroleague en leed de zesde nederlaag op rij. De club uit de Bundesliga verloor donderdagavond thuis met 82:90 (39:45) van de Franse kampioen AS Monaco voor 7.422 toeschouwers. Alba blijft daardoor hekkensluiter zonder play-offkansen. De beste scorers van Berlijn waren Matt Thomas met 14 en Johannes Thiemann met elf punten

Coach Israel Gonzalez moest het opnieuw stellen zonder het geblesseerde trio Matteo Spagnolo, Gabriele Procida en Justin Bean. Spelverdeler Martin Hermannsson was ook afwezig vanwege de geboorte van zijn tweede kind. In plaats daarvan keerde wereldkampioen Thiemann terug

27:13 voorsprong wordt niet gebruikt

De gastheren begonnen toch verrassend goed tegen de ploeg van ex-Berlijner Sasa Obradovic. Ze werkten zeer attent in de verdediging en waren efficiënt in de aanval. Het vierde geplaatste team uit Monaco leek verrast en Alba stond 27:13 voor na het eerste kwart. De bezoekers verdedigden echter intensiever in de tweede periode en de Duitse club kreeg nauwelijks iets voor elkaar in de aanval. Ze verloren het kwart met 12:32 en Alba stond nu achter

Na de pauze kon Monaco verder uitlopen omdat Alba te veel turnovers maakte. De achterstand groeide naar elf punten (53:64). De thuisploeg vocht zich echter terug tot op één punt in het laatste kwart (72:73). Monegasque sloeg echter meteen terug met een 7:0 run. Alba kon daar niets meer tegenover stellen.

Bovenaan de ranglijst won Olympiakos Piraeus het naburige en prestigieuze duel met Panathinaikos Athene met 71:65 en kwamen ze op gelijke hoogte met hun rivalen (beide 18-11). Beide clubs staan net als Monaco (19-10) in de felbegeerde top zes. Koplopers Real Madrid (22-6) en FC Bayern (12-16, thuis tegen Kaunas, 11-17) spelen vrijdag. De witten spelen bij Virtus Bologna (17-11).