vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballClub Wereld Cup droom leeft: Messi leidt Miami naar kwartfinales

Club Wereld Cup droom leeft: Messi leidt Miami naar kwartfinales

Inter Miami wil in navolging van FC Bayern en Borussia Dortmund naar het WK voor clubs in 2025. Lionel Messi & Co. namen de eerste horde overtuigend tegen Nashville

Dankzij de aanvallende sterren heeft Inter Miami de kwartfinales bereikt van de CONCACAF Champions Cup. Op donderdagavond (CET) leidden Lionel Messi en Luis Suarez hun team naar een 3-1 thuisoverwinning op Nashville SC in de tweede ronde van 16, wat makkelijk genoeg was om door te gaan na een 2-2 gelijkspel in de eerste ontmoeting. Inter lag al na 23 minuten thuis in het Chase Stadium duidelijk op koers naar de kwartfinales.

Eerst gleed Suarez, die kort voor tijd het laatste doelpunt in de eerste wedstrijd had gemaakt, een bal door naar Messi, die zijn voormalige ploeggenoot van FC Barcelona meteen klaarstoomde met een doorloopbal in het strafschopgebied – 1-0 (8′). De 20-jarige Diego Gomez dribbelde vervolgens het zestienmetergebied in en legde de bal af voor Messi – 2:0 (23′). Het was de negende competitietreffer van het seizoen (vijf goals, vier assists) voor de wereldkampioen, die rust had gekregen in het 3-2 gelijkspel tegen CF Montreal in LaLiga.

Messi moet het veld verlaten – Martino geeft groen licht

Vijf minuten na rust moest Messi van het veld, maar er was geen reden tot ongerustheid voor de Inter-fans: ten eerste kopte de Finse international Robert Taylor, die de aanvoerder had vervangen, de voorzet van Suarez binnen om de stand op 3-0 te brengen (63′); ten tweede legde Miami-coach Gerardo Martino na afloop uit dat Messi’s wissel een voorzorgsmaatregel was vanwege spierproblemen.

Pas in de blessuretijd wisten de bezoekers, onder leiding van recordaanwinst Hany Mukhtar, te scoren via Sam Surridge, maar dat had verder geen effect. Inter, dat zich kwalificeerde voor de competitie als winnaars van de Leagues Cup in het voorseizoen, is voor het eerst door naar de kwartfinales van de CONCACAF Champions Cup, het equivalent van de Champions League voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Er wacht een sterke tegenstander in de kwartfinales

De winnaar van de CONCACAF Champions Cup kwalificeert zich voor de nieuwe Wereldbeker voor clubs, die in 2025 in de Verenigde Staten wordt gehouden met een herzien format en waarvoor onder andere FC Bayern en Borussia Dortmund al tickets hebben geboekt.