donderdag, april 25, 2024
HomeLigue 1Na achterstand: Messi-Mbappé-teamwork zorgt voor thuiszege tegen Saint-Etienne

Na achterstand: Messi-Mbappé-teamwork zorgt voor thuiszege tegen Saint-Etienne

Parijs stond na de 1:3 in Nantes ook tegen Saint-Etienne op achterstand. Maar twee coproducties van Messi aan Mbappé zorgden ervoor dat PSG de wedstrijd net voor en na de rust omdraaide.

Na hun povere optreden in de 3-1 nederlaag bij Nantes een week geleden, startte PSG opnieuw met hun steraanval van Neymar, Mbappé en Messi – de laatste had overigens alle drie de goals gemaakt in de eerste etappe tegen Saint-Etienne (3-1). De Stephanois, die sterk zijn sinds de verandering van coach in Dupraz en de toevoeging van een aantal spelers met een grote naam, arriveerden met tien punten uit hun laatste vier wedstrijden – en presteerden dienovereenkomstig, vooral in de eerste helft, ondanks de 16e plaats op de ranglijst.
Vooral

Bouanga toonde van bij het begin zijn wil om te spelen. In de 13e minuut dribbelde hij op links eerst langs Kehrer en vervolgens zette hij Marquinhos opzij om de voorzet te geven aan Gourna. Hij slaagde er nog niet in om de leiding te nemen, dus scoorde Bouanga zelf. Maar het was vooral Danilo Pereira die hiervoor verantwoordelijk was, want na een inworp van een tegenstander verzuimde hij de bal op zijn eigen zestien te controleren, waardoor de aanvaller van Saint-Etienne alleen voor Donnarumma (16e) kon afronden.

PSG met drie doelpunten in elf minuten zuivere speeltijd

PSG controleerde de bal in de eerste helft (73 procent balbezit) en zette enkele goede tegenaanvallen op, maar lange tijd kregen alleen de bezoekers kansen om te scoren. Bouanga zette opnieuw voor, maar dit keer konden Donnarumma en Danilo Pereira Boudebouz, die op het punt stond te schieten, tegenhouden. Nog voor de rust was het opnieuw Mbappé die PSG terug in de wedstrijd bracht, na een zeer goed geregisseerde voorzet van Messi.

De gastheren kwamen uit de pauze net zoals ze die hadden verlaten: met een doelpunt. In de 47e minuut hield Messi de bal dicht bij zijn voet in het strafschopgebied van ASSE en passte naar Mbappé, die slechts een paar meter voor hem stond, die de wedstrijd omdraaide. Met deze twee doelpunten deelt Mbappé nu de tweede plaats met Ibrahimovic en 156 PSG-doelpunten op de eeuwige Parijse doelpuntenmakerslijst, achter Cavani (200). Vijf minuten na Mbappé, breidde Danilo Pereira de voorsprong uit. Na een voorzet van Mbappé bij de tweede paal, hoefde de Portugees van een meter afstand alleen maar binnen te knikken.

Mbappé nu tweede topscorer PSG met 23

Saint-Etienne kwam niet meer bij van de schok van drie doelpunten in elf minuten zuivere speeltijd, voor en na de rust. PSG creëerde nog tal van kansen op een nog duidelijker resultaat, via Di Maria en Messi (74e), Neymars schot tegen de paal (79e), Di Maria’s lob (86e) en Wijnaldums schot tegen de paal (90+2e), maar was uiteindelijk niet zo consequent als vlak voor en na rust.

De volgende tegenstander van PSG is het op de tweede plaats staande OGC Nice, komende zaterdag (21.00 uur). Met een achterstand van 16 punten is het echter geen duel in de titelrace. Mbappé is geschorst en de confrontatie met Saint-Etienne is zijn laatste voor de tweede ronde van de laatste 16 tegen Real Madrid in de Champions League.