dinsdag, april 23, 2024
HomeLa LigaNa 55 minuten onderbreking: Barça slaagt in generale repetitie voor Bayern

Na 55 minuten onderbreking: Barça slaagt in generale repetitie voor Bayern

FC Barcelona toonde geen zwakte voor het Champions League-duel met FC Bayern en versloeg het als laatste geplaatste Cádiz. De Blaugrana, die op veel posities wisselden, stelden in de eerste helft teleur, maar Lewandowski scoorde toch. Kort voor het einde leidde een medische noodsituatie op de tribune tot een lange onderbreking.

In de generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Bayern München van dinsdag (21.00 uur) waren de Catalanen nogal verrassend qua opstelling: Xavi stelde opnieuw slechts twee spelers op die doordeweeks tegen Pilsen vanaf het begin hadden gespeeld in ter Stegen en de Jong.

Dit betekende: driepitters Lewandowski, Ansu Fati, Dembelé – zij werden allen gespaard tegen de hekkensluiter uit Andalusië en belandden aanvankelijk op de bank.

Barça stelt teleur – Raphinha op de posten

Barça speelde aanvallend te pompeus, Raphinha miste keer op keer de bal, de andere aanvallers bakten er ook niet veel van. Cadiz paste zich snel aan aan de aanvallen van de Blaugrana, die geen doorgang konden vinden, geen ideeën toonden en te weinig tempo in het spel hadden. Na 45 minuten was er dan ook maar één echte dubbele kans: Raphinha schoot op de paal, waarna Ledesma moest redden op Ferran Torres (11e).

Na een zwakke eerste helft begon Barça zeer vermoeid aan de tweede helft, maar de Jong profiteerde van een rebound en zette de bezoekers aan de leiding (55e).

Lewandowski komt op en scoort – spel gestopt voor lange tijd

Nauwelijks een uur gespeeld, toen was het tijd en bracht Xavi Pedri, Dembelé en Lewandowski in (57.). En dat moest meteen lonen, want Lewandowski stofte kort na zijn wissel ijskoud af en maakte daarmee alles duidelijk (65.).

Bellerin had vanaf de aftrap zijn Barça-debuut gemaakt en Marcos Alonso, een nieuwkomer van Chelsea FC, kreeg in de slotfase ook zijn eerste minuten. Kort voor het einde was er een hectische sfeer op de tribunes vanwege een medische noodsituatie. Cadiz doelman Ledesma gooide een defibrillator op de tribune, Araujo en andere spelers baden op het veld. Na lang wachten verlieten de spelers het veld en kwamen pas na bijna 45 minuten terug om na een korte warming-up de laatste negen minuten af te werken.

Lewandowksi betrokken bij nog twee doelpunten

Cadiz probeerde zich nog een keer terug te vechten, maar stuitte op een tegenaanval, waarbij Lewandowski sterk doorbrak en Ansu Fati de 3:0 op een presenteerblaadje overhandigde (86e). Lewandowski was ook betrokken bij het vierde doelpunt, hij voedde Dembelé, die de halve achterste linie liet staan en het laatste doelpunt maakte (90.+2).

De Blaugrana hadden geen moeite om de verwachte drie punten te pakken. Dinsdag tegen FC Bayern zal er waarschijnlijk iets veranderen, zowel qua instelling als qua personeel.