dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballMinimale kans behouden: Mavs voorkomen vroege exit

Minimale kans behouden: Mavs voorkomen vroege exit

De Dallas Mavericks hebben een vroege play-off exit voorkomen. De Texanen wonnen dinsdagavond (plaatselijke tijd) met 119-109 (62-47) van de Golden State Warriors in de finale van de Western Conference.

De Texanen verkleinden de achterstand in de best-of-seven-serie tot 1-3, waarbij Luka Doncic een triple double met 30 punten, 14 rebounds en negen assists miste door slechts één assist. De Sloveen kreeg deze keer veel aanvallende steun. Dorian Finney-Smith (23 punten), Reggie Bullock (18) en Maxi Kleber (13, plus acht rebounds) raakten meer dan de helft van hun schoten, ook vanaf de driepuntslijn. Vooral de startende vijf van Golden State rond Stephen Curry (20) hadden geen goede dag.
Tegen het einde van het derde kwart, stonden de Mavericks voor met 29 punten. Toen Dallas iets te vroeg in het laatste kwart de lucht eruit haalde, kwamen de Warriors terug tot acht punten met nog drie minuten te gaan. Maar in de slotfase wist Dallas de voorsprong vast te houden. “Als we zo spelen, zijn we een gevaarlijk team,” zei Doncic na de wedstrijd.

Golden State heeft nu de volgende kans om de NBA Finals te halen in hun eigen arena op donderdagavond. Nooit in de 75-jarige geschiedenis van de NBA heeft een ploeg een 3-0 voorsprong in een play-off serie verspeeld.