maandag, april 29, 2024
HomeFootballMet 57 minuten onderbreking: Bayern verliest van ManCity in onweerschaos

Met 57 minuten onderbreking: Bayern verliest van ManCity in onweerschaos

FC Bayern had zich waarschijnlijk een ander einde voorgesteld van hun reis van een week naar de VS. Een onweersbui veroorzaakte een wilde puinhoop op Lambeau Field. Maar ook de Duitse recordkampioenen konden niet tevreden zijn met hun prestatie.

Het moest het grote testwedstrijdspektakel worden voor de Amerikaanse fans van Europees voetbal. Maar heel even stond de wedstrijd tussen FC Bayern en Manchester City volledig op losse schroeven, zo geruchtten insiders in het stadion. Want in Green Bay is het niet ongewoon dat er ’s avonds onweer is. Er zijn speciale regels voor dit geval omdat Lambeau Field geen bliksemafleiders heeft. Dit betekent dat als er bliksem is, het veld om veiligheidsredenen gesloten is.

Dit was het geval op zaterdagavond. De aftrap werd – voorlopig – met 15 minuten uitgesteld in de hoop op verbetering. Het digitale weerbericht, dat als basis dient voor de evaluatie, zei: regen, maar geen onweer. De voorspelling was echter niet helemaal juist. Twee minuten na de aftrap werd de lichtshow voortgezet in de antracietkleurige avondlucht boven Green Bay. De scheidsrechter bekeek de situatie tien minuten lang. Toen scoorde Manchester City via Erling Haaland om de 1-0 te maken – en de scheidsrechter stopte het sportevenement na 12.38 minuten.

57 minuten onderbreking door overduidelijk onweer

Een enorm wolkenfront trok over het stadion, het ledigde zich met alle middelen die de natuur gaf. Bliksem, donder, regen, storm. De fans verdwenen achter de tribunes voordat de aankondiging een half uur later kwam: Laten we verder gaan. De show moet doorgaan. Gejuich brak uit, een golf van gelach ging door het publiek. Zij allen, de 78.128 toeschouwers wilden de voortzetting. En ze zouden de herstart krijgen.

Om 19.25 uur, na 57 minuten onderbreking, werd het spel hervat. Met verkorte helften die maar 40 minuten duurden. En slechts een rustpauze van vijf minuten, tijdens welke de spelers het veld niet verlieten. Dus veel chaos in Green Bay.

Bayern ongevaarlijk, City mist veel kansen

En Bayern was ook niet echt blij met wat er op het veld gebeurde, qua voetbal. Manchester City speelde de bal goed rond. De ploeg van Pep Guardiola slaagde er ook in om de defensie van München te doorbreken met eenvoudige middelen, een pass in het gat tussen de full-backs en de vleugelspelers van Bayern. Dayot Upamecano, die er net als Leroy Sané niet bijzonder goed uitzag toen hij het eerste doelpunt tegen kreeg, moest bijvoorbeeld in de 16e minuut een redding verrichten. Bij de andere kansen van City (4e, 5e, 30e, 36e), misten de Skyblues net het doel. Sven Ulreich moest ook nog een redding verrichten (74e), en de paal redde ook nog (78e).

De Beiernaren, aan de andere kant, waren aanvallend niet inspirerend. Alleen Kingsley Coman kon zich in een één-tegen-één situatie doen gelden en zorgde met een goede voorzet voor doelgevaar (38e). De Fransman werd vervolgens in de rust gewisseld. Daarna scoorde Bayern niet meer, behalve een tegenaanval op initiatief van Müller – in 80 minuten scoorde de ploeg uit München geen doelpunt meer voor City. Alleen de defensieve keten bleef stabiel en liet in de tweede helft weinig gevaar toe in het eigen strafschopgebied.

Samenvatting: Het spel veroorzaakte chaos met alle invloeden van buitenaf. Ook op voetbalgebied kan FC Bayern niet tevreden zijn. Voor de ploeg uit München was het na het laatste fluitsignaal meteen door naar het vliegveld, de ploeg wordt zondagmiddag (CEST) weer thuis verwacht. Ze hebben dan een week om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van het komende seizoen, de Supercup in Leipzig op zaterdag (20.30).