woensdag, mei 15, 2024
HomeTennisMelbourne finaliste Collins in top tien - Nadal vijfde

Melbourne finaliste Collins in top tien – Nadal vijfde

Melbourne – Dankzij haar verrassende entree in de finale van de Australian Open staat de Amerikaanse tennisspeelster Danielle Collins voor het eerst bij de beste tien van de wereld.

De 28-jarige is 20 plaatsen gestegen en staat nu op nummer tien, volgens de ranglijst die op 31 januari is gepubliceerd. Collins had in Melbourne haar eerste Grand Slam-finale bereikt en verloor in twee sets van de Australische Ashleigh Barty. Barty, de eerste winnaar van een nationaal toernooi in 44 jaar, blijft de wereldranglijst aanvoeren. Angelique Kerber uit Kiel, de beste tennisster van Duitsland, is na de Australian Open nog steeds de nummer 20 van de wereld, ondanks haar exit in de eerste ronde.

Australian Open kampioen Rafael Nadal blijft vijfde op de wereldranglijst. De 35-jarige Spanjaard had de Australian Open voor de tweede keer gewonnen en vierde zijn 21e Grand Slam-titel in totaal. Na een 0:2 achterstand in de eerste set draaide Nadal de finale tegen de nummer twee van de wereld Daniil Medvedev uit Rusland om en won met 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5.

Nadal werd daarmee de Grand Slam-recordwinnaar vóór de Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic en Roger Federer. Federer, die een pauze neemt wegens knieklachten, zakte nog eens 13 plaatsen en staat nu 30. Olympisch kampioen Alexander Zverev uit Hamburg staat nog steeds derde ondanks zijn uitschakeling bij de laatste 16.