donderdag, mei 2, 2024
HomeNBAMavs lijden eerste nederlaag van het seizoen - Wilde game-winner van Curry

Mavs lijden eerste nederlaag van het seizoen – Wilde game-winner van Curry

De Dallas Mavericks hebben hun eerste nederlaag geleden in hun zesde NBA-wedstrijd van het seizoen. Vrijdag (lokale tijd) werd de ploeg van superster Luka Doncic met 114:125 (55:70) verslagen door de kampioenen, de Denver Nuggets. De Nuggets hebben de Mavericks ingehaald aan de top van de Western Conference met een 5-1 record.

De Nuggets scoorden 40 punten in het eerste kwart en liepen uit naar een verschil van 20 punten in het derde kwart. De titelverdediger werd gedragen door Nikola Jokic: met 33 punten, 14 rebounds en negen assists miste de Serviër maar net zijn derde triple-double van het seizoen.

Terwijl Dallas geen grip kreeg op de joker – Jokic zonk maar liefst 14 van zijn 16 velddoelpogingen – was Luka Doncic goed voor 34 punten, tien rebounds en acht assists voor de Mavs, maar hij moest ook negen turnovers incasseren door de vasthoudende verdediging van Michael Porter Jr. Maxi Kleber speelde niet vanwege een knieblessure

Warriors winnen na minuten videobewijs

In de wedstrijd tussen de Golden State Warriors en Oklahoma City Thunder stonden de scheidsrechters enkele minuten bij de videobeelden voordat de winnende basket van superster Stephen Curry werd geteld.

Curry scoorde een lay-up over de uitgestrekte armen van Thunder big man Chet Holmgren in de 141:139 (69:67) uitoverwinning met nog 0,2 seconden op de klok. In eerste instantie keurden de scheidsrechters de punten echter af omdat Curry’s teamgenoot Draymond Green de ring had aangeraakt tijdens de actie (‘basket interference’). Na videobewijs besloten de scheidsrechters echter dat Josh Giddey van de Thunder ook het net had aangeraakt – de basket telde. “Ik had geen invloed op het schot”, beweerde Green ook na de wedstrijd.

Curry’s doelpunt maakte de vijfde overwinning van het seizoen uiteindelijk perfect voor de Warriors. De 35-jarige werd met 30 punten de beste scorer van de wedstrijd en verzamelde ook acht rebounds en zeven assists.

Lillard te veel voor de Knicks – Grizzlies nog steeds winloos

Isaiah Hartenstein en de New York Knicks leden hun vierde nederlaag in de zesde wedstrijd van het seizoen door op de weg tegen de Milwaukee Bucks met 105:110 (46:56) te verliezen – ondanks 45 punten van Jalen Brunson. Maar Damian Lillard stond aan de andere kant: de zomernieuwkomer leidde de Bucks en scoorde 15 van zijn 30 punten in de laatste zeven minuten van de wedstrijd. Hartenstein eindigde met vier punten en drie rebounds.

De Memphis Grizzlies bleven daarentegen zonder overwinning, het enige team in de NBA dat dat deed. De runners-up van het vorige reguliere seizoen kwamen ook niet tot scoren in hun zesde wedstrijd, ondanks een voorsprong met dubbele cijfers met nog iets meer dan drie minuten te gaan. Een late run van de Portland Trail Blazers bracht het duel in overtime, waarin de thuisploeg met 115:113 won. Jerami Grant leidde Portland (26 punten), terwijl Desmond Bane (33) en Jaren Jackson Jr. (30, 10 rebounds) goede prestaties leverden aan de andere kant.

De NBA-wedstrijden van vrijdag (lokale tijd) waren de eerste van het seizoen die niet alleen meetellen voor de hoofdronde, maar ook voor het nieuwe toernooiformat dat dit seizoen werd geïntroduceerd. De 30 teams zijn verdeeld in zes groepen en begin december zal er in een knock-out format een winnaar worden bepaald. De NBA hoopt dat dit toernooi de spanning tijdens het reguliere seizoen zal verhogen.