zaterdag, mei 4, 2024
HomeBundesligaMatarazzo doet belofte - Kalajdzic: "Dit mag niet gebeuren"

Matarazzo doet belofte – Kalajdzic: “Dit mag niet gebeuren”

De slotfase als symbool voor het hele seizoen: VfB Stuttgart verspeelt niet alleen drie punten tegen Hoffenheim, maar ook het aantal slachtoffers lijkt toe te nemen.

Verbijsterd, sprakeloos, wanhopig – zo keek de VfB-directie vorige week toen de overwinning tegen Bochum in blessuretijd werd weggegeven. Een bittere slag, de drie punten zouden immers zo belangrijk zijn geweest na zeven wedstrijden zonder overwinning.
Nu, een week later, ziet de wereld van de Zwaben er een beetje donkerder uit. Deze keer gaf Stuttgart niet alleen een driepunter weg in hun burenduel in Sinsheim, ze verloren zelfs – hoewel de score tot de 85e minuut nog 1:0 voor VfB was.

Kalajdzic: “Je moet je er niet zo in laten duwen. “

“Dit mag niet gebeuren,” schold Sasa Kalajdzic na afloop uit aan de DAZN-microfoon. “De laatste tien minuten weerspiegelen het hele seizoen. Je kunt je niet zo laten opdringen, we hadden voorin sneller kunnen aanvallen. Het is een beetje onze eigen schuld,” analyseerde de Oostenrijker, die in de pauze in het veld kwam en assisteerde voor de voorsprong.

Nog in de eerste periode kreeg Chris Führich een grote kans op de 1:0, maar schoot vanaf drie meter vrij op de paal. Daarna moesten Orel Mangala en Pascal Stenzel met blessures worden vervangen, de laatste verving Borna Sosa, die op korte termijn met een kniekneuzing afwezig was. De VfB zou een eventuele drie punten toch al duur hebben moeten betalen, dus er zullen geen punten meer aan hun magere verzameling worden toegevoegd en de ziekenboeg zal zich waarschijnlijk uitbreiden – de volgende bittere tegenslag voor Stuttgart.

“Het is heel moeilijk te verwerken,” zei coach Pellegrino Matarazzo na de wedstrijd, maar hij was meteen strijdlustig: “Ik kan beloven dat dit team weer op zal staan. Het is tijd om onszelf te belonen,” zei de coach. Maar hij vond ook kritische woorden – en die gingen in de richting van Konstantinos Mavropanos, die de week ervoor al de penalty voor de gelijkmaker van Bochum had veroorzaakt door zijn onbesuisde inzet in het strafschopgebied.

“Als ‘Dinos’ gaat, moet hij het hebben “

De Grieken zagen er niet goed uit toen ze het tweede doelpunt tegen kregen. “Dat zou verdedigbaar zijn geweest,” zei zijn coach. “Als ‘Dinos’ gaat, moet hij het hebben.” Hij had het echter niet, maar deed maar onhandig alsof en “stal” het van Waldemar Anton, die achter hem stond. Een fractie van een seconde later scoorde Christoph Baumgartner de 2:1 – en beleefde VfB zijn volgende even late als hevige nekslag.