dinsdag, april 30, 2024
HomeNBAMagic verliezen Wagner in overtime thriller - Hartenstein ruimt op aan bord

Magic verliezen Wagner in overtime thriller – Hartenstein ruimt op aan bord

De Orlando Magic hebben een marathonwedstrijd verloren van Sacramento en Franz Wagner. Voor Daniel Theis en Dennis Schröder en niet te vergeten Isaiah Hartenstein ging het beter. De NBA op donderdagochtend

Zelfs een Paolo Banchero in galavorm kon deze nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. De Orlando Magic (19-15) verloren met 135-138 van de Sacramento Kings – er waren twee overtimes nodig in de hoofdstad van Californië om een winnaar aan te wijzen. Banchero, die met 43 punten zijn beste punt uit zijn carrière haalde maar ook een mogelijke driepunter miste op de allerlaatste sirene om een derde overtime af te dwingen, had de Magic samen met Jalen Suggs (24) door deze wedstrijd heen gesleept.

Ook al verzwikte hij zijn rechterenkel tijdens de wedstrijd. Terwijl de 21-jarige power forward na een korte behandeling terugkeerde, kon Franz Wagner dat niet. De inwoner van Berlijn verzwikte ook zijn rechterenkel vroeg in de wedstrijd toen hij een schot probeerde te blokkeren en moest de wedstrijd na vijf minuten, zes punten en twee rebounds verlaten. Eerste röntgenfoto’s wezen uit dat de blessure niet ernstig was. Broer Moritz scoorde niet meer dan twee punten uit vrije worpen

Monk maakt er 37 vanaf de bank

The Kings (20-13) konden rekenen op Malik Monk (37 punten vanaf de bank!) en Domantas Sabonis, die zijn zevende triple-double van het seizoen noteerde met 22 punten, 23 rebounds en 12 assists.

Andere Duitse NBA-professionals kwamen ook in actie – en vierden successen. Dennis Schröder won met de Toronto Raptors (14-20) bij de Memphis Grizzlies (11-23) met 116:111. De Canadezen sloten de eerste helft af met een 15:2 run en liepen in de tweede helft weg met een verschil van maar liefst 20 punten. Schröder kwam opnieuw van de bank en scoorde een sterke 16 punten, zeven rebounds en vijf assists

Clippers in de flow – Hartenstein breekt reboundrecord

Daniel Theis zit nog steeds in de lift bij de Los Angeles Clippers (21-12): De 131:122 uitoverwinning op de Phoenix Suns (18-16) was het vierde succes op rij voor de Californiërs en hun 13e zege in de laatste 15 wedstrijden. De bezoekers hadden na het derde kwart al 107 punten gescoord. Theis voegde daar zes punten en drie rebounds aan toe en Paul George 33 punten.

De New York Knicks (19-15) met Isaiah Hartenstein versloegen de Chicago Bulls (15-21) met 116:110 en boekten hun derde thuiszege op rij. Hartenstein zette een persoonlijk record neer met 20 rebounds en de center, die vijf schoten blokkeerde, noteerde met tien punten zijn derde double-double van het seizoen. “Iedereen in deze competitie is wel eens een scorer geweest en ik weet dat ik kan scoren als het nodig is. Maar uiteindelijk doe ik wat goed is voor mijn team,” zei Hartenstein, die opnieuw deel uitmaakte van de startende vijf van hoofdcoach Tom Thibodeau. Het waren vooral de gebruikelijke Knicks-hoofdrolspelers die scoorden: Julius Randle met 35, Jalen Brunson met 31 en 13 assists

Pacers nu heter dan Thunder – Doncic/Irving werken

Het heetste team in de competitie zijn de Indiana Pacers (19-14). Na een 142-130 thuisoverwinning op de Milwaukee Bucks (24-10) is de ploeg van coach Rick Carlisle ongeslagen in vijf wedstrijden. De gastheren trokken weg met 47 punten in het derde kwart, voor wie point guard Tyrese Haliburton weer uitblonk met 31 punten en twaalf assists.

Ondertussen werden de Oklahoma City Thunder (23-10) met 138:141 geklopt bij de Atlanta Hawks (14-19) door Jalen Johnson, die het beste van zijn carrière scoorde met 28 punten. Shai Gilgeous-Alexander (33/13/8) en zijn jonge teamgenoten verloren voor het eerst na vijf overwinningen op rij.

De Dallas Mavericks (20-15) moesten het ook stellen zonder Maximilian Kleber, die zijn teen blesseerde. Luka Doncic speelde opnieuw een uitstekende rol in de 126:97 overwinning op de Portland Trail Blazers (9-24) met 41 punten, terwijl de herstelde Kyrie Irving ook 29 punten scoorde. Het backcourtduo had al 52 punten bij de rust – vijf meer dan de hele bezoekende ploeg.