donderdag, maart 28, 2024
HomeBasketballLudwigsburg schakelt Hamburg uit in BBL Cup Ronde van 16 - De...

Ludwigsburg schakelt Hamburg uit in BBL Cup Ronde van 16 – De finalist van vorig jaar, Crailsheim, voert de strijd op tegen Chemnitz.

In de vroege ronde van 16 wedstrijden hield Crailsheim de overhand tegen Chemnitz 99ers en Bayreuth dankzij een 10:0 run tegen MBC. Ludwigsburg ging toen door naar de volgende ronde tegen Hamburg. Het was closer tussen Würzburg en Oldenburg, met het betere einde voor de EWE Baskets.
De MHP Riesen Ludwigsburg zijn door naar de kwartfinales van de Basketball Bundesliga Cup competitie. Zaterdag zegevierden de Zwaben uit tegen Veolia Towers Hamburg met 92:86 (43:44). Het team van coach Josh King bevestigde hun goede vorm van het begin van het seizoen met hun vierde overwinning in hun vijfde competitieve wedstrijd.

De Hamburgse ploeg vond haar ritme in het tweede kwart met enkele snelle aanvallen, en in de derde periode leidden de gastheren soms met dubbele cijfers. Daarna hield de verdediging van de bezoekers beter stand: bijna zeven minuten lang liet Ludwigsburg geen punten van het veld toe, en met een 14:2 start in de laatste periode draaiden ze de wedstrijd om. Ludwigsburg’s Isaiah Whitehead scoorde 14 van zijn 21 punten in het vierde kwart.

Crailsheim zet de druk op tegen Chemnitz

De finalist van vorig jaar is ook door naar de volgende ronde: Hakro Merlins Crailsheim versloeg thuis Niners Chemnitz met 86-72 (40-37). De gastheren openden de tweede helft met een 11:0 run en controleerden de derde periode met 25:12. Crailsheims spelverdeler Edon Maxhuni sloeg vijf drietjes en was de topscorer van de wedstrijd met 20 punten.

Bayreuth’s 10:0 run

Dankzij een sterke slotfase won medi Bayreuth met 75:69 (37:43) van Syntainics MBC uit Weißenfels. De bezoekers uit Upper Franconia draaiden de wedstrijd om met een 10:0 run in de laatste twee minuten.

Oldenburg verslaat Würzburg nipt

In de vierde wedstrijd van de eerste bekerronde scoorde Tanner Leissner 24 punten om EWE Baskets Oldenburg naar een 91-87 (43-44) overwinning op Würzburg Baskets te leiden.