donderdag, mei 16, 2024
HomeBasketballLudwigsburg mist finale Champions League

Ludwigsburg mist finale Champions League

De BBL was ook vertegenwoordigd in de Final Four van de Basketball Champions League: De MHP Riesen Ludwigsburg ontmoette de Spaanse vertegenwoordiger Manresa in de strijd om een ticket voor de finale – en verloor.

De MHP Riesen Ludwigsburg miste een plaats in de finale van de FIBA Basketball Champions League. De Bundesliga-club verloor vrijdag in Bilbao zijn halvefinalewedstrijd tegen Baxi Manresa met 55:63 (35:35). Met een percentage van 28,6 procent van het veld, was de zwakke aanvallende prestatie doorslaggevend voor de nederlaag.

Ludwigsburg verdedigde zoals gewoonlijk sterk en stond in de eerste vijf minuten slechts vijf punten toe. Het team van coach John Patrick scoorde echter vier minuten lang niet zelf. Daarna kwam het spel wat op gang, met Justin Simon die aanvallend het heft in handen nam: hij scoorde tien van zijn 18 punten in het tweede kwart.

Na een gelijkopgaande eerste helft, moest Ludwigsburg in het derde kwart een beetje inleveren, door te veel kansen te missen van de vrije worplijn en van buiten. Met slechts zes punten gescoord in de laatste periode, was de Bundesliga ploeg niet in staat om de achterstand in te halen.

In de wedstrijd om de derde plaats ontmoet het team van Ludwigsburg zondag om 17.00 uur Hapoel Holon. Het Israëlische eersteklasseteam werd met 71-78 verslagen door Lenovo Tenerife in de andere halve finale van het eindtoernooi in Bilbao.