donderdag, april 25, 2024
HomeLa LigaLewandowski scoort twee keer: Barça wint gemakkelijk in overtime van Elche

Lewandowski scoort twee keer: Barça wint gemakkelijk in overtime van Elche

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag hun vijfde overwinning in zes competitiewedstrijden behaald. Het als laatste geplaatste Elche had geen kans in Camp Nou – vooral door een vroege zending.

Barça-coach Xavi moest na de Champions League en de 0-2 nederlaag in München zijn weg terugvinden in de competitieroutine en rouleerde in totaal vijf keer: Garcia verving Christensen in de centrale verdediging, Balde verdedigde op links in plaats van Marcos Alonso. Kessié en de Jong begonnen op het middenveld voor Gavi en Sergio Busquets – en Depay verving Raphinha.

Elche moet 75 minuten onvolledig spelen

Het als laatste geplaatste Elche heeft Barça in de openingsfase met succes van het eigen doel afgehouden. In de 14e minuut kreeg het spel echter een duidelijke wending: Elche kon een aanval door het centrum niet voorkomen, de Jong passte naar Lewandowski, die alleen kon worden tegengehouden door een overtreding op Gonzalo Verdu. De aanvoerder kreeg de rode kaart voor zijn overtreding, en Elche moest 75 minuten uitspelen.

Bijgevolg stormden de Catalanen op het doel van de bezoekers af. Depay (23e) en de Jong (26e) hadden doelman Edgar Badia niet gevonden voordat Lewandowski Barça op voorsprong zette: na een voorzet van Balde was de spits bij de tweede paal paraat en schoof de bal over de lijn (34e).

Depay (23e) en de Jong (26e) hadden doelman Edgar Badia niet gevonden voordat Lewandowski Barça op voorsprong zette: na een voorzet van Balde was de spits paraat om de bal over de lijn te schuiven (34e).

Betaling neemt toe – Lewandowski scoort een brace

Vlak voor de pauze was het weer Balde die vanaf links het midden in kwam en Depay bediende. Met een snelle draai passeerde de Nederlander zijn tegenstander voordat hij de bal onder de lat sloeg (41e).

De 3-0 voorsprong, die voor het fluitsignaal van de VAR werd afgekeurd (43e), werd kort na rust veiliggesteld door het tweede doelpunt van Lewandowski: de Pool mocht vanuit een centrale positie in de linkerbenedenhoek schieten (48e) zonder geduwd te worden.
Met een voorsprong van drie doelpunten achter zich en een man meer op het veld, waren de drie punten voor Barcelona zo goed als zeker. De Catalanen controleerden het spel dienovereenkomstig. Afgezien van enkele kansen, die werden gemist door Ansu Fati (75e), Ferran Torres (79e) en Araujo (80e), gebeurde er in de slotfase niet veel meer en won FCB de vijfde competitiewedstrijd in zes, die op geen enkel moment werd bedreigd.

Na de internationale pauze gaat Barça verder met een uitwedstrijd op Mallorca, gevolgd door de allesbeslissende Champions League-uitwedstrijd bij Inter Milaan (4 oktober, 21.00 uur).