vrijdag, maart 29, 2024
HomePremier LeagueSon scoort hattrick: Tottenham verslaat Leicester 6:2

Son scoort hattrick: Tottenham verslaat Leicester 6:2

Tottenham Hotspurs hebben hun run in de Premier League voortgezet door het worstelende Foxes Leicester te verslaan. Na een gevarieerde eerste helft schakelden de Londenaren, onder leiding van invaller Son, in de tweede helft een tandje bij om een comfortabele overwinning te boeken.
Na de late en verdiende Champions League-nederlaag tegen Sporting stond Tottenham voor een zogenaamd haalbare tegenstander in de vorm van het onoverwinnelijke Leicester City. Maar al na een minuut of drie was duidelijk dat de Foxes niet te onderschatten waren: Na een snelle aanval over links ging Sanchez onstuimig naar voren tegen Justin en kregen de bezoekers een penalty. Bij de eerste poging redde Lloris op Tielemans, maar werd afgefloten. Bij de tweede poging hield de Belg zijn zenuwen in bedwang en scoorde om de leiding te nemen (6e).

De problemen van de worstelende Foxes werden vervolgens duidelijk in de directe tegenaanval. Na een korte corner vanaf links kwam de voorzet van Kulusevski niet in het zicht van Kane en was de vroege voorsprong verkeken. De Engelse spits kopte van dichtbij binnen (8e). Na 20 minuten besefte elke Leicester speler dat Spurs erg gevaarlijk zijn met hoge ballen. Na een corner van Perisic was het opnieuw een hoge bal die de Vossen veel problemen bezorgde. Dier kwam hoger dan zijn tegenstanders en kopte de bal in de verre hoek (21.).

Sanchez op voorsprong, Maddison maakt gelijk

Kort daarna had het nog erger kunnen zijn, de bal lag opnieuw in het net na een corner vanaf links (27.). Maar omdat Sanchez de regels had overtreden, noemde scheidsrechter Hooper een overtreding op de spits. Leicester kwam licht uit de startblokken en maakte gelijk. Na een voorzet van Castagne raakte Maddison de bal met zijn schenen en stuurde hem over Lloris heen in het net (41). Tegen het einde van de eerste helft kregen beide keepers een kans om zich te onderscheiden, Ward maakte eerst een uitstekende redding tegen Sanchez (43e), daarna aan de andere kant Lloris met een sterke reflex redding tegen Maddison (45.+1).

De rustpauze deed niets af aan het levendige spel, dat in een hoog tempo doorging. Het duurde minder dan twee minuten voordat de bal weer in het net lag. Deze keer waren het de Spurs die weer de leiding namen. Ndidi verloor de bal in de opbouw aan Bentancur, die doorsneed en vrij voor het doel stond (47e). Na het doelpunt was de lucht echter een beetje weg, alleen Daka kon met een kopbal voor een uitroepteken zorgen (58e).
Zoon overwint persoonlijke crisis.

De plaatsvervangende zoon deed toen het deksel erop. Kane legde drie keer aan en de Zuid-Koreaan scoorde drie keer. Eerst met een dromerig boogschot (73e), daarna met een gekruld schot (84e) en ten slotte aan het eind van een briljante tegenaanval (86e) overwon Son zijn persoonlijke crisis en scoorde hij zijn eerste drie doelpunten van het seizoen in zijn zesde optreden in de Premier League. Uiteindelijk was het een verdiende 6-2 overwinning op een tegenstander die in de eerste helft geen oplossing kon vinden voor de kopkracht van de Londenaren en in de tweede helft geen vat kreeg op het sympathieke duo van Kane en Son.

Na de internationale pauze staan Spurs tegenover Arsenal FC in de topclash (1 oktober, 13.30 uur), terwijl Leicester op 3 oktober (21.00 uur) Nottingham Forest ontvangt in een crisisclash.