zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballLeno heeft een vraag voor Klopp

Leno heeft een vraag voor Klopp

Een schitterende vrije trap van de teruggekeerde Trent Alexander-Arnold zette Liverpool op weg naar de overwinning op Fulham. Volgens Jürgen Klopp was er een verhaal dat eraan voorafging – en een erna

Toen Trent Alexander-Arnold onlangs weken aan de kant stond vanwege een gescheurde kruisband in zijn knie, miste Liverpool FC niet alleen zijn positiespel en voorzetten, maar ook zijn niveau. Zondag, toen hij ook zijn rentree maakte in de Premier League, liet de rechtsback zien wat hij allemaal kan met set-pieces.

De rechtsvoetige Alexander-Arnold zette Liverpool op weg naar een 3:1 overwinning op Fulham FC met een perfecte directe vrije trap in de linkerbovenhoek (1:0, 32′). Hij kreeg er geen assist voor, maar Jürgen Klopp deelde er na afloop toch een uit. Zijn reden: omdat de linksvoetige Harvey Elliott zo’n tien minuten eerder met zijn lage vrije trap vast was komen te zitten in de muur, had Alexander-Arnold de bal niet vastberaden kunnen oppakken.

Klopp mist assist voor doelpunt directe vrije trap Alexander-Arnold

“Ik denk dat Harvey 10, 15 procent van het doel in handen heeft,” hield Klopp vol. “We analyseerden Fulham, zagen dat de muur omhoog springt en zeiden tegen Harvey: ‘Probeer het via de onderkant’.” Omdat dat niet lukte, “lachten de fans”, vervolgde de coach, maar uiteindelijk niet: “Ik ben er vrij zeker van dat de muur” – bij de poging van Alexander-Arnold – “niet zo hoog sprong als normaal.”

Een andere Duitser met roots in de buurt van Stuttgart was minder enthousiast over deze “geweldige vrije trap” (Klopp): Fulham-doelman Bernd Leno vloog tevergeefs en zocht na de wedstrijd een gesprek met Klopp. “Hij vroeg me: ‘Wat voor doelpunten maak je altijd tegen ons? ‘ Hij bedoelde waarschijnlijk: tegen hem.”

In feite had Leno in het duel in de eerste ronde al vier keer achter zich moeten reiken, want onder meer Alexis Mac Allister en Wataru Endo scoorden uitstekende doelpunten van afstand en een van de spelers die officieel als verdediger te boek staat, scoorde in de 88e minuut de 4:3 vanaf 16 meter: Alexander-Arnold.

“Het is waar,” zei Klopps op de vraag van Leno, “we hadden een paar hele gekke. Maar we hadden ze nodig.” Door de overwinning tegen Fulham blijft Liverpool in punten gelijk met de nieuwe koploper Arsenal, terwijl titelverdediger Manchester City derde staat met één punt en één wedstrijd achterstand.