woensdag, mei 15, 2024
HomeBasketball"Lelijk", maar spannend: Bayern wint Euroleague-duel tegen Alba

“Lelijk”, maar spannend: Bayern wint Euroleague-duel tegen Alba

Het basketbalteam van Bayern heeft de stijgende lijn in de Euroleague voortgezet tegen Alba Berlin. Zij wonnen het Duitse duel vrijdagavond met 62:56 en blijven daarmee op koers voor de play-offs in de Europese topdivisie.
Met een record van elf overwinningen en elf nederlagen staat Bayern momenteel op de achtste plaats, die uiteindelijk recht zou geven op deelname aan de play-offs. Alba, aan de andere kant, die hun vijfde nederlaag op rij leden na een gedwongen onderbreking van meer dan twee weken van Corona, hebben slechte vooruitzichten.

In een wedstrijd die gekenmerkt werd door twee sterke verdedigingen, gaven de twee Duitse topploegen elkaar vanaf het begin niets toe. Aan het begin van het derde kwart gingen de Berlijners op een 14:1 run om een twee-cijferige voorsprong te nemen. Vooral nationale speler Maodo Lo (13 punten in totaal) was overtuigend in deze fase.

Maar de Beiernaren vochten zich terug in de wedstrijd en namen aan het begin van het laatste kwart weer de leiding. Uiteindelijk was het opnieuw Vladimir Lucic (19 punten) die voor de beslissende Bayern-punten zorgde. “Wat een lelijke wedstrijd,” zei Bayern coach Andrea Trinchieri, “maar we hebben geleerd om lelijke wedstrijden te winnen.” Het had er naar uitgezien dat beide teams “in de modder” tegenover elkaar hadden gestaan.

Dit jaar werden voor het eerst kaartjes verkocht dankzij het besluit van de Beierse regering om fans toe te laten in de arena. 1346 bezoekers kwamen naar het prestigeduel in de Audi Dome.

Bayern München – Alba Berlijn 62:56 (26:24)
Topscorers: Lucic (19) voor München – Lo (13), Smith (13) voor Berlijn