donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballLakers verslaan Clippers na XL comeback - jubilaris Doncic schittert op de...

Lakers verslaan Clippers na XL comeback – jubilaris Doncic schittert op de 25e.

De Los Angeles Lakers hebben het stadsduel met de Clippers gewonnen onder leiding van LeBron James en na een wilde comeback in het vierde kwart. Luka Doncic geeft zichzelf een cadeautje voor zijn 25e verjaardag. De NBA op donderdagochtend

77:98 kort na het begin van het vierde kwart. Sommige basketbalcoaches denken misschien al aan de tweede eenheid en het vroegtijdig afroepen van de afvaltijd. De Los Angeles Lakers gaven echter niet op in het stadsduel met de Clippers, waarbij de 39-jarige zijn team naar een 116:112 overwinning leidde die niet meer voor mogelijk werd gehouden.

LeBron James is de eeuwig jonge NBA-ster. De “King” trok de teugels aan toen de wedstrijd al verloren leek, scoorde 19 van zijn 34 punten in Q4 en zorgde zo voor de ommekeer. “De wedstrijd is pas voorbij als er dubbele cijfers op het scorebord staan”, zei James na de grootste comeback in het laatste kwart van zijn NBA-carrière, die nu al meer dan 20 jaar duurt. Met 32 overwinningen en 28 nederlagen moeten de Lakers zich echter nog steeds zorgen maken over het halen van de play-offs, terwijl hun rivalen uit de stad op de vierde plaats blijven staan in de Western Conference met 37 overwinningen en 20 nederlagen.

Theis: “We hadden gewoon te veel turnovers”

Wereldkampioen Daniel Theis was een van de teleurgestelden na de 8:34 nederlaag van zijn ploeg na de sirene. De speler uit Nedersaksen mocht opnieuw beginnen en liet al vroeg goede acties zien. Uiteindelijk scoorde hij negen punten, pakte vijf rebounds en concludeerde: “We hadden gewoon te veel turnovers in het laatste kwart. In de eerste helft scoorden de Lakers denk ik negen punten nadat we balbezit verloren en 30 in de tweede helft,” aldus Theis.

In Toronto ging de aandacht vooral uit naar Luka Doncic. De Sloveense superster van de Dallas Mavericks (34-25), die al een eeuwigheid bij de club is, vierde zijn 25e verjaardag in Canada. Toepasselijk genoeg met een overweldigende triple-double. Doncic voegde 30 punten, 11 rebounds en 16 assists toe aan zijn boxscore in de 136:125 overwinning op de Raptors (22-37), die eerder drie keer op rij hadden gewonnen. Kyrie Irving deed nauwelijks onder voor zijn backcourt collega (29), terwijl Maxi Kleber uitviel vanwege zijn gebroken neus.

De Minnesota Timberwolves namen de leiding in de Western Conference (42-17) met een 110-101 overwinning op de Memphis Grizzlies (20-39). Anthony Edwards was de matchwinner in deze wedstrijd (34). Kampioenen Denver Nuggets zitten hun rivalen in de krappe eredivisie op de hielen door met 117-96 te winnen van de Sacramento Kings (33-25) en naar 40-19 te gaan. Jamal Murray stuwde zijn team naar de overwinning met 32 punten, Nikola Jokic had maar drie kwarten nodig voor zijn 19e triple-double van het seizoen (14/14/11).

Drummond verzamelt 26 rebounds

In een wilde strijd in het oosten versloegen de Chicago Bulls (28-31) de Cleveland Cavaliers (38-20) met 132-123 in dubbele overtime. DeMar DeRozan (35 punten) was de go-to-guy in de beslissende fase van de wedstrijd. Over het algemeen waren de Bulls uitstekend op beide borden. Andre Drummond (26 rebounds en 17 punten) pakte de meeste rebounds, in totaal 74 voor de voormalige kampioen – een NBA-seizoensrecord