vrijdag, maart 29, 2024
HomeFootballKlopp in extase: "Darwin heeft veel voor ons geopend".

Klopp in extase: “Darwin heeft veel voor ons geopend”.

Jürgen Klopp heeft zijn trofeeëncollectie met Liverpool FC aangevuld door voor het eerst het Community Shield te winnen. Hij had zijn nieuwe spits te danken aan het succes in de Engelse Super Cup, die lof oogstte van de Duitse coach.

35 minuten. Zoveel tijd had Liverpools koning-transfer Darwin nodig om voor zijn Liverpool FC de beslissende slag te slaan in de Community Shield-finale tegen de Engelse kampioen Manchester City.

De 23-jarige aanvaller liet aanvankelijk alleen goede signalen zien en slaagde er niet in doelman Ederson te verslaan kort nadat hij als invaller was ingevallen – maar dat weerhield hem er niet van in zijn eerste wedstrijd in competitieverband voor de Reds. Voordat Mohamed Salah de 2-1 maakte, dwong Darwin Ruben Dias tot een handsbal die tot een penalty leidde, en in de blessuretijd scoorde hij zelf met een prachtige duikende kopbal. Het is niet verrassend dat zijn nieuwe team hem achteraf prees.

“Zijn prestatie moet hoog aangeschreven staan,” opende 1-0 scorer Alexander-Arnold op “ITV Sport”. De aanvalsfactor had eindelijk de beslissing gebracht “en zag er zeer levendig uit”. Alexander-Arnold zei dat Darwin op indrukwekkende wijze had laten zien waarom hij was gekocht en waartoe hij in staat was.

Alexander-Arnold spreekt van “goede band “

Hetzelfde gold voor Klopp, die na de wissel van de aanvaller in de 59e minuut zei dat Darwin “betrokken was bij alle gevaarlijke situaties en dingen voor ons opende”. De Uruguayaan, vervolgde Klopp, creëerde “ruimtes die we konden gebruiken. En hij maakte ook de scènes af.” Volgens Alexander-Arnold is de reden hiervoor ook de “goede band met de jongens”.

Over het geheel genomen was Klopp niet helemaal tevreden over de competitieve wedstrijd in de voorbereiding. Beide teams waren zichtbaar ver verwijderd van hun beste vorm, “maar wat beide teams deden met wat we vandaag tot onze beschikking hadden, was ongelooflijk,” zei de 55-jarige.

Klopp’s inzicht: “De jongens zijn er klaar voor “

Samenvattend over de wedstrijd, die hem zeer tevreden stemde, zei Klopp: “Ik was meer tevreden over het begin, maar ik moet zeggen dat al onze wissels een echt verschil maakten. Dat was het belangrijkste wat ik vandaag geleerd heb: De jongens zijn er klaar voor.” Net als Darwin, die speciale lof kreeg van Klopp.