vrijdag, april 26, 2024
HomeUEFAKhedira klaagt: "Dat speelt de tegenstander in de kaart".

Khedira klaagt: “Dat speelt de tegenstander in de kaart”.

Union Berlin wilde niet veel blaam treffen na de mislukte uitwedstrijd tegen Sporting Braga in de Europa League. Toch had Rani Khedira de redenen voor de nederlaag aangegeven.

Tot de 77e minuut van de wedstrijd hadden de leiders van de Bundesliga slechts één doelkans toegestaan in de Europa League clash in Braga. Verder hield het Köpenicker bolwerk stand en Sporting Braga kwam er niet doorheen. Vervolgens gaf Union de bal weg in hun eigen opbouw, en de thuisploeg werd beloond met het enige doelpunt van de dag, dat werd bezegeld door een rebound van een afstandsschot. Rani Khedira, die de Köpenicker-ploeg had aangevoerd, was ook ontstemd over het resultaat.

“Als je buitenshuis zo de bal verliest, speelt dat de tegenstander natuurlijk in de kaart”, zei de 28-jarige op RTL. Het kwam erop neer dat hij een behoorlijke prestatie van zijn team had gezien. “Ik denk dat we een heel goede uitwedstrijd hebben gespeeld. We hadden veel controle met en tegen de bal,” prees Khedira.

De verdedigende middenvelder wist echter ook precies wat het euvel was. “Helaas waren we niet dwingend genoeg.” En de kansen die Union had bleven onbenut. Coach Urs Fischer merkte ook op dat het aantal scoringskansen voldoende had moeten zijn om zelf de leiding te nemen. “Wij hadden de duidelijkere kansen”, wees Fischer bijvoorbeeld op de twee kansen van Becker (14e) en Diogo Leite (15e) in de eerste helft. Ook Ryerson had de Eisern later (48e) op voorsprong kunnen zetten. “Je moet doelpunten maken op dit niveau. Dat is ons niet gelukt.”

Voor de tweede keer op rij ontbeerde Union nu het nodige geluk in het offensief in de Europa League, terwijl het achterin elk één keer belde – hetzelfde beeld in de 0:1 tegen St. Gilloise. Nu staan de Berlijners al voor de 3e speeldag van de voorronde onder druk. Op 6 oktober spelen ze thuis tegen Malmö, die ook nog zonder punt zitten.