dinsdag, april 30, 2024
HomeChampions LeagueIn extra tijd: Benzema leidt Real naar de halve finales tegen sterke...

In extra tijd: Benzema leidt Real naar de halve finales tegen sterke Blues

Real Madrid heeft de halve finales van de Champions League bereikt na een spectaculaire wedstrijd. Ondanks het feit dat de Madrilenen nooit op voorsprong kwamen in de tweede leg tegen Chelsea, zegevierden ze in extra tijd in een nominale 3-2 nederlaag.

Real-coach Carlo Ancelotti bracht maar liefst vijf wijzigingen aan na de 2-0 nederlaag tegen Getafe. Hij bracht de verdedigers Mendy, Nacho en Carvajal en de middenvelders Kroos en Modric voor Eder Militao (gele schorsing), Marcelo, Vazquez, Camavinga en Rodrygo (allen op de bank). Chelsea coach Thomas Tuchel heeft slechts één wijziging aangebracht na de 6-0 afstraffing in Southampton: James verving Christensen (bank).

Werner’s merkwaardige assist aan Mount voor 1-0

The game started to a lively start. Beide teams zochten de weg naar voren, vaak via de buitenkanten. Vinicius Junior was de voornaamste bron van activiteit – maar kansen waren nog schaars en het spel ging in de beginfase veel heen en weer. Maar na 15 minuten lag de bal ineens in het net: Dit was opmerkelijk omdat Chelsea de leiding nam met hun eerste serieuze schotpoging: Mount zette een eerder toevallige verlenging van de knie van Werner in het strafschopgebied om.

Chelsea voerde de druk op en stond Real nauwelijks toe zich te ontwikkelen. Benzema & Co. werden steeds geblokkeerd in hun pogingen (bijvoorbeeld in minuut 23). Chelsea ontwikkelde echter ook geen uitstekende ideeën, waardoor de wedstrijd aan kracht verloor. Real verdedigde de 1:0 bij de pauze, maar had ook niet veel moeite. Alleen Rüdiger stichtte gevaar van afstand (34e).

Rüdiger met een kopbal – en een levendige uitwisseling van slagen

Het spel werd gevaarlijker na de hervatting: Courtois nodigde zijn oude club Chelsea bijna uit om te scoren, maar Casemiro was klaarwakker tegen Havertz (47e). Even later stond het echter 2:0: Rüdiger rees het hoogst na een corner en knikte de bal in de rechterbenedenhoek van het net (51.). Real probeerde onmiddellijk daarna terug te komen, maar kon geen weg vinden voorbij de sterke verdediging van de Blauwen.

Daardoor werden de verdedigingslinies in de aangrijpende tweede helft echt op de proef gesteld: Beide partijen kregen meer kansen, want ook Real speelde mee en Fede Valverde scoorde bijna de 1:2 (62.). In een directe tegenstoot was het plots 3:0 voor Chelsea – wegens een handsbal van de vermeende doelpuntenmaker Marcos Alonso (63.) keurde de VAR het doelpunt terecht goed. Madrid’s topspits Benzema, daarentegen, raakte alleen de lat (66.).

Werner scoort om er 3:0 van te maken, maar hij rekende niet op Modric

De Duitsers aan Londense zijde zorgden vervolgens voor een sensatie: achterin greep Rüdiger resoluut in op een pass van Kroos voor het strafschopgebied (68e) – en Werner scoorde voorlangs en bracht de stand op 3-0! De aanvaller liet Casemiro en Alaba oud lijken en rondde van dichtbij af (75.). Dan zou Chelsea door zijn geweest.

In de slotfase ging het er steeds heftiger aan toe en Real voerde de druk op. Naast een gouden hand van coach Carlo Ancelotti zorgde ook een gouden voet voor de 1:3 gelijkmaker: Modric lepelde de bal met de buitenkant van zijn voet precies naar Joker Rodrygo, die direct na zijn wissel met een volley scoorde (80e). Chelsea’s invaller Pulisic slaagde er daarentegen niet in om de Londenaren in blessuretijd weer op voorsprong te zetten en in extase te brengen (90.+2, 90.+4).

Benzema wordt Chelsea’s nachtmerrie, en Courtois treedt ook fel op tegen zijn ex-club

Deze werd gemaakt door iemand anders in de extra tijd – en wie kon het anders zijn dan Real-spits Benzema: de aanvoerder maakte er 3-2 van met zijn vierde doelpunt in beide wedstrijden nadat hij Rüdiger en de slecht uitziende Chelsea-defensie had verschalkt (96e). Anders scoorden James (94e) voor Chelsea en Camavinga voor Madrid (103e) nipt over de goals.

Real Madrid heeft dus ondanks een 3-2 nederlaag de halve finales van de Champions League bereikt en moet het op 27 april opnemen tegen de winnaar tussen City en Atletico – eerst uit. In de competitie gaat Real zondag (21.00 uur) verder bij Sevilla FC. Chelsea ontvangt Crystal Palace op dezelfde dag (17.30 uur).