zondag, mei 12, 2024
HomeMotorsportsHockenheim: Tim Heinemann pakt tweede DTM Trophy titel

Hockenheim: Tim Heinemann pakt tweede DTM Trophy titel

Toyota coureur Tim Heinemann is tweevoudig DTM Trophy kampioen: zo kwam de seizoensfinale van 2022 op Hockenheim tot stand

Net als in de grote DTM werd het kampioenschap van 2022 in de talentenfabriek DTM Trophy beslist tijdens de seizoensfinale in Hockenheim. En opnieuw kon Tim Heinemann de titelwinst vieren.
Voor de 24-jarige is dit al de tweede kampioenstitel in de DTM Trophy. In het eerste jaar van de serie (2020) domineerde hij in een Mercedes-AMG GT4 van HP Racing International, ditmaal reed Heinemann in een Toyota GR Supra GT4 voor Ring-Racing.

De cijfers spreken voor zich: Heinemann won zes van de 14 races, pakte vier poles en zette drie snelste raceronden neer. De Toyota-coureur sloot de tas al tijdens de voorlaatste race op Hockenheim zaterdag af met een zesde plaats. De overwinning hielp zijn enige overgebleven rivaal, Colin Caresani, niet.

Tim Heinemann met succesvolle run na zomerstop

Eindelijk is het klaar! Met de zesde plaats is het natuurlijk niet ‘in stijl’ zoals je zou willen, maar dat geeft niet,” jubelde Heinemann opgelucht na de kroning. “Er had veel kunnen gebeuren vandaag, uiteindelijk ging alles volgens plan.” In het eindklassement heeft Heinemann 47 punten voorsprong op Caresani.

De 18-jarige Nederlander nam met een BMW M4 GT4 van Team Project 1 deel aan de 2022 DTM Trophy en leidde na het Norisring-weekend nog steeds met een nipte voorsprong op Heinemann. Maar toen verloor Caresani de aansluiting in de titelstrijd toen Heinemann drie van de vier races op de Nürburgring en Spa won.

Daarmee bracht de Toyota rijder de voorlopige beslissing tot stand. Terwijl Caresani op Hockenheim zonder problemen de tweede plaats veiligstelde, werd de strijd om de derde plaats algemeen spannend. BMW youngster Theo Oeverhaus, al gastdeelnemer in de grote DTM op de Nürburgring, streed tegen Audi-coureur Thiago Vivacqua.

Klaar doel: DTM-promotie in 2023

Walkenhorst-coureur Oeverhaus zegevierde uiteindelijk in dit duel met een derde plaats in de race van zaterdag en een tweede plaats op zondag. Vivacqua scoorde slechts vijf punten tijdens de finale: op zondag startte hij vanaf pole, maar eindigde slechts als elfde na felle duels, waaronder een uitrit in de Sachs-bocht. In race 1 ging de Braziliaan met pensioen.

Het doel van Tim Heinemann voor 2023 is duidelijk: na het behalen van de tweede kampioenstitel wil hij eindelijk de overstap maken naar de DTM.

“Als niemand uit de 2e Bundesliga zou overstappen naar de 1e Bundesliga, dan zou er ook niemand in de 2e Bundesliga spelen,” verklaarde Heinemann aan de zijlijn van het evenement op de Nürburgring. Maar de kwestie van promotie is “altijd een enorme budgetkwestie” in de DTM, vervolgde Heinemann. Op de racebaan deed hij alles voor zijn doel.