donderdag, april 25, 2024
HomeChampions League"Het lot van de grote aanvallers": waar Mbappé kan kiezen - en...

“Het lot van de grote aanvallers”: waar Mbappé kan kiezen – en waar niet

Alle ogen waren op hem gericht – en Kylian Mbappé leverde. Na het laatste fluitsignaal gaf de PSG-spits uitleg over zijn winnende doelpunt – en sprak hij zich opnieuw uit over zijn toekomst.

“Hij is een alien,” zei PSG doelman Gianluigi Donnarumma over zijn teamgenoot. “En ja, hij weer”, kopte “L’Equipe” op woensdag. De parallellen zijn duidelijk. Vrijdag tikte Kylian Mbappé in de 93e minuut de bal in de verre hoek voor de 1-0 en besliste daarmee de topper in Ligue 1, en vier dagen later deed hij hetzelfde nog eens. Bij de laatste 16 van de Champions League, tegen Real Madrid. In de 94e minuut

PSG en late winnende doelpunten, het is een bijna griezelige liefdesverhouding dit seizoen. Voor de vierde keer nu won de hoofdstedelijke club door een doelpunt in blessuretijd, en voor de zesde keer door een doelpunt na de 86e minuut. Maar de krantenkoppen na het einde van de wedstrijd behoorden natuurlijk toe aan degene van wie ze waren geweest voordat de wedstrijd begon.

“Dan ben ik meester over mijn daden”: Mbappé verklaart winnende goal

“Natuurlijk keek iedereen naar me, misschien wel meer dan anders,” gaf Mbappé toe in het interview in “L’Equipe” na het laatste fluitsignaal. Afgezien van zijn transfergeruchten was de hoop van de Parijzenaars ook gevestigd op de 23-jarige, nu de andere twee derden van het trio van MNM niet of nog niet in topvorm verkeren.

“Dat is het lot van grote aanvallers, het voordeel van een spits te zijn. Je kunt op elk moment beslissend zijn,” reageerde Mbappé op zijn late winnende doelpunt. “Ik had het voordeel dat ik snel in het strafschopgebied was,” legde hij uit. “Dan ben ik meester van mijn actie. Zij (de verdedigers) stonden in zijn achteruit en ik wist wat ik ging doen. “

De split-second besluitvaardigheid die de wereldkampioen van 2018 laat zien, lijkt er daarentegen niet te zijn als het gaat om een kwestie van meer lange adem. “Ik heb nog niets besloten,” zei hij tegen “Canal+” over zijn toekomst. “Ik ben een PSG speler en ik ben erg blij.”

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi was voor de aftrap al strijdlustig over de personeelskwestie – en benadrukte de gevolgen ervan voor de relatie met hun tegenstanders in de ronde van 16: “Ik ben heel eerlijk, we hebben bijna geen relatie meer met Real Madrid. “