vrijdag, maart 29, 2024
HomeBasketballHeat winnen game één: Butler blinkt opnieuw uit

Heat winnen game één: Butler blinkt opnieuw uit

De Miami Heat hebben de eerste halvefinalewedstrijd tegen de Boston Celtics gewonnen. In de 118-107 (54-62) zege op dinsdagavond (lokale tijd) blonk Jimmy Butler opnieuw uit met onder meer 41 punten.

De beslissende factor was het derde kwart, waarin Miami een achterstand van acht punten omboog in een voorsprong van 17 punten. In de rematch van de Conference Finals van twee jaar geleden moesten de Celtics beginnen zonder twee vaste krachten. Al Horford is opgenomen in het Corona-protocol van de competitie, Marcus Smart had zijn voet geblesseerd in de beslissende wedstrijd zeven van de voorserie tegen de Milwaukee Bucks. Toch leidden de Celtics bij de pauze na een sterke eerste helft.

De tweede helft begon met een 10-1 Heat run. Zeven minuten lang scoorde Boston geen enkele keer vanaf het veld. Daniel Theis, die acht punten scoorde in bijna 20 minuten spelen, had een van de beste scènes van de Celtics in de periode met een sterk blok op Dewayne Dedmon.

Daarentegen gunde Jayson Tatum (29 punten) zich alleen al in dat kwart zes keer balverlies. “Jimmy inspireerde iedereen in het derde kwart,’ zei Heat-coach Erik Spoelstra. Butler voegde eraan toe: “Het maakt me niet uit of het podium klein of groot is. Ik doe gewoon mijn ding.”

In het laatste kwart kwam Boston niet meer in de beslissende fase, ook al omdat vooral Butler altijd een antwoord klaar had, zowel aanvallend als verdedigend.

Game twee van de best-of-seven serie vindt vrijdagavond opnieuw plaats in Miami. In de finale van de Western Conference treffen de Golden State Warriors woensdagavond (plaatselijke tijd) de Dallas Mavericks met Luka Doncic en de Duitse international Maxi Kleber.