maandag, mei 20, 2024
HomeBasketballDuidelijke overwinning voor Alba Berlin tegen Kasan

Duidelijke overwinning voor Alba Berlin tegen Kasan

Alba Berlin staat deze week voor twee Euroleague-wedstrijden tegen Russische clubs: De eerste wedstrijd was thuis tegen Unics Kasan, die in het huidige seizoen hebben weten te verrassen – maar in Berlijn zonder slag of stoot ten onder gingen.

Na vier nederlagen op rij in de hoogste divisie heeft het basketbalteam van de Bundesliga woensdag thuis met 81:53 (36:26) gewonnen van de Russische topploeg Unics Kasan. Het was Alba’s zevende overwinning in 22 wedstrijden. De beste Berlijnse scorers voor 1600 toeschouwers waren Maodo Lo met 16 en Jaleen Smith met 14 punten.
De Duitse kampioen miste nog topscorer Marcus Eriksson vanwege een voetblessure. Vanaf het begin ontwikkelde zich een intense wedstrijd waarin beide verdedigingslinies domineerden. Alba had bijna drie en een halve minuut nodig voordat aanvoerder Luke Sikma de eerste punten voor zijn ploeg scoorde.

Kasan deed het echter niet beter en miste veel worpen. In de eerste helft lukte het de play-off kanshebbers niet om ook maar één afstandsworp te gooien – op elf pogingen. De Berlijners hadden het echter ook moeilijk om goede werpposities te vinden tegen de zeer behendige Russische verdediging. Maar zij scoorden vaker en dat was genoeg om bij vlagen met elf punten (28:17) voor te staan.

Na de wisseling van speelhelft konden de Berlijners zelfs verdedigend beter en stopten de aanvallen van de gasten keer op keer. In het derde kwart scoorde Kasan slechts negen punten en kon Alba bij vlagen uitlopen tot 23 punten (53:30). Dat was de voorlopige beslissing, want de Berlijners lieten zich deze voorsprong niet tot het einde toe ontnemen.

Ulm verliest in de Eurocup

Ulm verloor bij de Italiaanse club Reyer Venice met 79:89 (44:42) en is niettemin op koers voor de laatste 16 met een record van 6:6 overwinningen in Groep B. De beste acht ploegen van beide groepen zullen na de voorronde de knock-outronde bereiken. De ploeg uit Ulm begon zwak en stond na tien minuten 14 punten achter. In de tweede ronde toonden de gasten echter een duidelijke verbetering. Onder aanvoering van het Amerikaanse duo Semaj Christon en Jaron Blossomgame draaide de Duitse club de wedstrijd tegen de pauze om en ging met een 44:42 voorsprong de kleedkamer in. Net als in het eerste kwart presenteerde Ulm zich niet in een goede staat na de wisseling van kant. De uitslag na 30 minuten: 67:58 voor Venetië. De ploeg van coach Jaka Lakovic kon deze achterstand niet meer goedmaken. De meest succesvolle scorer van de ploeg uit Ulm was Sindarius Thornwell met 21 punten.

De Hakro Merlins Crailsheim mogen blijven hopen op een plaats in de kwartfinales van de Europa Cup. De Bundesliga club won woensdag met 79-69 (48-36) bij de Antwerp Giants uit België en staat op de derde plaats in Groep J met een record van 2-2 overwinningen. De eerste twee teams plaatsen zich voor de knock-out ronde. De beste scorer van het Duitse team was TJ Shorts met 23 punten. De ploeg van coach Sebastian Gleim domineerde de wedstrijd op het laatst na het sterke tweede kwart (31:21). Keer op keer slaagden de gasten erin om snel een einde te maken aan goede fases van de Belgen. De ploeg uit Crailsheim gaf hun voorsprong na het tweede kwart niet meer uit handen en behaalde hun tweede overwinning in de tweede groepsfase van de Europa Cup.