zondag, mei 12, 2024
HomePremier LeagueDubbele aluminium ramp: ManCity laat punten liggen in titelrace

Dubbele aluminium ramp: ManCity laat punten liggen in titelrace

Manchester City laat woensdag punten liggen in de titelrace tegen Crystal Palace, waardoor hun voorsprong op achtervolger Liverpool slinkt tot slechts één punt. Ondanks verschillende grote kansen, slaagden de leiders er niet in te scoren tegen de Londenaren.

De wedstrijd op Selhurst Park in Londen kwam traag op gang. Palace stond diep, maar verdedigde sterk in het laatste deel, waardoor de Citizens in het begin weinig hadden om voor te spelen. Na acht minuten was het Walker met een schot van afstand die voor het eerst voor gevaar kon zorgen. Kort daarna kwam de thuisploeg echter ook in het spel en kreeg de eerste grote kans via Olise. De 20-jarige werd in stelling gebracht door ex-Mainz Mateta en miste het doel net met een buitenkantschot (13e).

In de loop van de eerste helft werd ManCity echter steeds sterker: eerst miste een schot van centrum-back Stones net het doel (19e), daarna stichtte De Bruyne gevaar met zijn buitenkantschot (26e). De grootste kans tot nu toe was echter voor linksback Cancelo, die met een afstandschot de paal raakte (28). Middenvelder Zaha kreeg vervolgens de gevaarlijkste kans van Palace van afstand, maar zijn schot vloog net naast het doel (38e) en de stand bleef 0-0 bij de pauze.

Kouyaté met de eerste grote kans – dan de paal reddingen en Guaita

Het beeld in de tweede helft was grotendeels hetzelfde als in de eerste: de bezoekers hadden bijna al het spel en de Eagles stonden verdedigend goed opgesteld en loerden op de tegenaanval. Het was de thuisploeg die de eerste gevaarlijke situatie van de tweede helft creëerde. Kouyaté kopte raak vanaf het vijfmetergebied, maar kon geen druk zetten op de bal, zodat The Citizens niet gestraft werden voor hun slordigheid (51). Daarna speelde echter alleen City nog en De Bruyne kreeg de beste kans van de wedstrijd. De 30-jarige Belg werd op schitterende wijze vrijgelaten in het strafschopgebied en miste net de paal. De rebound kwam bij Mahrez, die het eerste contact afmaakte en zijn meester vond in de briljant reagerende Guaita (57e).

Deze kans zou de grootste en laatste goede kans van de wedstrijd blijven. De gastheren zaten verschanst in de verdediging en vochten voor elke bal. City leek een gebrek aan ideeën te hebben en moest het doen met hoge ballen in het strafschopgebied, die geen doel troffen zonder een echte “negen”. Ondanks dit gebrek aan penetratie weigerde Pep Guardiola wijzigingen aan te brengen en kon Palace de 0-0 stand in stand houden en ongeslagen blijven in hun tweede ontmoeting tegen de leiders van de competitie dit seizoen.

The Citizens hebben nu vier punten voorsprong op het achtervolgende Liverpool, een voorsprong die kan slinken tot één punt na de goedmaakwedstrijd van de Reds tegen Arsenal op woensdag. Op een bepaald moment was de voorsprong elf punten geweest. Palace blijft vijfde op de ranglijst en staat komende zaterdag om 16.00 uur tegenover Everton FC in de kwartfinales van de FA Cup. Manchester City ontvangt Southampton FC op hetzelfde tijdstip.