donderdag, mei 2, 2024
HomeEsportsDFB-ePokal: Derde divisieteam schokt Mainz - titelverdediger maakt het spannend

DFB-ePokal: Derde divisieteam schokt Mainz – titelverdediger maakt het spannend

De voorheen sterke koploper van de VBLCC-divisie Zuid-Oost, Mainz 05, is uitgeschakeld in de DFB-ePokal. De ploeg uit Rheinhessen verloor dramatisch van derdeklasser Viktoria Köln, terwijl de RBLZ nipt zegevierde

Het RBLZ had alle drie de wedstrijden tegen Hannover 96 nodig. Nadat Hannover’s Riad Fazlija Leipzig’s Umut Gültekin met 3:2 had verslagen, wist Anders Vejrgang de beslissende derde game af te dwingen door Tugrulhan Efe ‘Yaronaldo’ Yar met 2:1 te verslaan. De Deen bleef op het matje en nam namens zijn teamgenoot revanche op ‘ItsRiaad’. De jongeling stelde de overwinning voor de Saxons veilig met 5:2.

Keulen wint carnaval thriller tegen Mainz

Ondertussen werd Mainz 05, de grootste rivalen van Leipzig in de strijd om het kampioenschap van de divisie en leiders in het zuidoosten van de VBLCC, verslagen door derdeklasser Viktoria Köln in een strijd tussen carnavalsbolwerken. Onur Polat uit Keulen en Max Julius ‘Diviners’ Gröne uit Mainz speelden een echte bekerthriller uit in de beslissende derde wedstrijd.

Terwijl de VBL-professional het eerste duel duidelijk met 4:0 had gewonnen, ontstond er in de tweede partij van de avond een intense woordenwisseling. Na iets meer dan 30 in-game minuten was de stand 2:2 dankzij vier uiterst indrukwekkende doelpunten, voordat ‘Onur_38P’ in de tweede ronde binnen enkele ogenblikken een 4:2 voorsprong nam. Daardoor moesten ‘Diviners’ meer risico nemen, waar Polat handig gebruik van maakte en er in de 71e minuut 5:2 van maakte.

Een zogenaamd veilige voorsprong, maar wel eentje die in de laatste meters dreigend zou wegsmelten. Zes minuten voor het einde van de normale tijd bracht de Mainz-speler de achterstand terug tot 3:5 en voegde daar in de blessuretijd nog een vierde doelpunt aan toe. Dit kwam uiteindelijk echter te laat, na de daaropvolgende aftrap was het over en was de bekerverrassing perfect

KSV verslaat Bayern – FOKUS vrouwen slagen er niet in Karlsruhe te verslaan

De geschiedenis herhaalde zich dit weekend al – althans in sommige opzichten. In het seizoen 2020/21 had Holstein Kiel FC Bayern München al verslagen in de 2e ronde van de beker. Toen waren ze op het echte veld succesvol in een strafschoppenserie, maar de eStorks maakten het minder spannend in de huidige DFB ePokal. KSV stuurde München met een 2:0 overwinning na wedstrijden naar huis en is door naar de ronde van 16

PHIRONIX, die voor Karlsruher SC in de DFB ePokal en de Virtuele Bundesliga speelt, zit ook bij de laatste 16. Het team uit Baden was geloot tegen het gezamenlijke vrouwenteam van FOKUS en Hertha BSC, dat geschiedenis had geschreven in de eerste hoofdronde tegen TSG Hoffenheim. Fabienne Morlok en Jennifer Kouchmeshki konden echter niet voortborduren op hun succes in de eerste ronde tegen KSC. FabienneXIII’ werd met 4:6 verslagen door Justin ‘milkalove’ Springer, terwijl ‘Jennii_Official’ met 2:1 verloor van Khalid Gürel.

Badish-Swabian duel in de ronde van 16

Direct na de 2e hoofdronde is ook de loting verricht voor de ronde van 16 van de DFB ePokal, die op 26 maart op het programma staat. De volgende wedstrijden wachten: