dinsdag, mei 7, 2024
HomeBasketballDe Beiernaren stelen ook de tweede wedstrijd van Bonn

De Beiernaren stelen ook de tweede wedstrijd van Bonn

Na Alba Berlin hebben de Beiernaren ook een 2-0 voorsprong genomen in hun halve finalereeks. De ploeg uit München heeft maandag ook de tweede wedstrijd in Bonn op zijn naam geschreven. De Telekom Baskets staan nu met de rug tegen de muur.
De basketballers van FC Bayern München zijn nog maar één overwinning verwijderd van deelname aan de BBL play-off finale. Maandag wonnen de Beiernaren ook de tweede halve finalewedstrijd bij Telekom Baskets Bonn met 82:81 (49:44) en staan met 2-0 voor in de “best of five” reeks. Met een overwinning in München op zaterdag, gaan de Beiernaren door naar de finalereeks.

Voor de ogen van het Franse NBA-centrum Rudy Gobert, die als jeugdspeler in Frankrijk een jaar met Michael Kessens uit Bonn had samengespeeld, kenden de Bonners een betere start. Hoewel hun aanvoerder Parker Jackson-Cartwright al vroeg op de bank moest plaatsnemen met twee overtredingen, leidden de gastheren dankzij de duidelijk betere driepuntsquota met 25:21 bij de kwartpauze.

In de 16e minuut van de wedstrijd scoorde de nationale speler Andreas Obst de eerste Münchener voorsprong, met drie driepunters in het tweede kwart zorgde Obst samen met Deshaun Thomas voor de voorsprong van vijf punten bij de pauze. Na Jackson-Cartwright kreeg ook Bonn’s tweede beste scorer, Javontae Hawkins, zijn vierde overtreding in het derde kwart. Maar Karsten Tadda en Jeremy Morgan hielden de Rijnlanders in de wedstrijd.

Bayern kreeg in het slotkwartier de overhand, maar Bonn sloeg in de slotfase tweemaal terug. Othello Hunter ging naar de vrije-worplijn met nog drie seconden te gaan in een 81-81 gelijkspel en scoorde om de bezoekers de winst te geven. Omdat Bonn’s Hawkins zijn driepunter miste bij de laatste sirene.

Telekom Baskets Bonn vs. FC Bayern München 81:82 (44:49)

Bonn : Jeremy Morgan (17 punten / 1 rebounds / 1 assist), Karsten Tadda (16/1/4), Javontae Hawkins (16/3/0), Saulius Kulvietis (15/1/1), Parker Jackson-Cartwright (11/3/2), Michael Kessens (6/11/1), Oleksandr Lypovyy (0/7/3), Leon Kratzer (0/1/0), Tyson Ward (0/4/1), Mark Mboya Kotieno (DNP)
München : Nick Weiler-Babb (18 punten / 9 rebounds / 2 assists), Andreas Obst (17/4/1), Deshaun Thomas (16/2/1), Ognjen Jaramaz (7/3/2), Othello Hunter (7/3/3), Nihad Djedovic (5/0/1), Vladimir Lucic (4/9/1), Augustine Rubit (4/0/0), Leon Radosevic (2/5/2), Jason George (2/2/0), Joshua Obiesie (DNP), Paul Zipser (DNP)
De kwartieren in een oogopslag: 25:21, 19:28, 20:15, 17:18
Toeschouwers: 6.000