maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueDarwin in blessuretijd: Liverpool verslaat dapper Nottingham laat

Darwin in blessuretijd: Liverpool verslaat dapper Nottingham laat

De laatste keer dat Liverpool FC een Premier League uitoverwinning vierde in Nottingham was in 1984 en de ploeg van Jürgen Klopp was vastbesloten om die reeks te beëindigen. Het was echter vanaf het begin een lastige wedstrijd voor LFC, dat de 27e speeldag begon als leider in de competitie. Nottingham, waarvoor coach Nuno Esperito Santo vier nieuwe gezichten op het veld zette – Sels, Omobamidele, Dominguez en Hudson-Odoi – in vergelijking met de 1-0 FA Cup-nederlaag tegen Manchester United, voerde de druk vanaf het begin op.

Origi zette Nottingham na 15 minuten voor het eerst op voorsprong, zijn schot vanaf de tweede rij miste ternauwernood het doel van de Reds. Liverpool, dat ook met vier nieuwe aanwinsten (Konaté, Robertson, Mac Allister en Luis Diaz) aan de wedstrijd begon na hun 3-0 overwinning op Southampton, had het aanvankelijk moeilijk en moest doelman Kelleher bedanken dat het niet op achterstand kwam. De Ier maakte een sterke één-op-één redding op Elanga (25′).

Omobamidele redt op de lijn

De Roden kwamen daarna alleen maar beter in de wedstrijd: Luis Diaz kreeg de eerste grote kans om op voorsprong te komen. Zijn schot van dichtbij werd net over de lat afgeketst door middenvelder Murillo (28). De ploegen gingen doelpuntloos de rust in.

Robertson kreeg de volgende kans na de hervatting: de linksback nam een onbedoelde vrije trap van Dominguez direct, maar Omobamidele redde op de lijn voor Forest (50′).

De introductie van voormalig Berlijn-speler Awoniyi gaf de thuisploeg nieuwe impulsen in de aanval en de Nigeriaan was betrokken bij de volgende goede mogelijkheid voor de thuisploeg, kort nadat hij in de 65e minuut als invaller in het veld was gekomen. Nadat de aanvaller een bal had veiliggesteld in het strafschopgebied, gaf Toffolo de bal aan de vrijstaande Elanga, die vanaf negen meter net naast schoot (66′).

Met de laatste actie: Darwin kopt Liverpool naar de overwinning

Tien minuten later zette Diaz een sprint in vanaf de linkervleugel en na een een-tweetje leek hij af te ronden vanaf ongeveer 18 meter. De Colombiaan schoot echter net naast (76′). The Reds drongen in de slotfase nog aan op een lucky punch, maar Forest-doelman Sels hield de stand met een geweldige reflex op gelijke hoogte. Murillo had een corner onbedoeld afgeketst richting zijn eigen doel, maar zijn doelman redde sterk van dichtbij (90,+5). Net toen het erop leek dat Nottingham de punten zou pakken, sloeg Darwin Nunez toe in het hart van de Tricky Trees. Hudson-Odoi had de bal na een corner moeten wegwerken, maar de voormalige Leverkusen-man verloor de bal aan Mac Allister. Zijn daaropvolgende voorzet kwam terecht op het hoofd van Darwin, die van dichtbij binnenknikte (90.+9).

Uiteindelijk zorgden de Reds voor de belangrijke uitdriepunter die een einde maakte aan Liverpools lange zegeloze reeks in Nottingham. Nottingham Forest komt aanstaande zondag (15.00 uur) weer in actie als het afreist naar Brighton. Liverpool staat donderdag om 18.45 uur tegenover Sparta Praag in de laatste 16 van de Europa League.