vrijdag, maart 29, 2024
HomeBasketballCurry levert: Golden State Warriors zijn voor de zevende keer NBA-kampioen

Curry levert: Golden State Warriors zijn voor de zevende keer NBA-kampioen

The Golden State Warriors zijn voor de zevende keer NBA-kampioen! Superster Stephen Curry leidde zijn ploeg vrijdagavond naar een 103-90 overwinning in Boston. Dat geeft de Dubs een 4-2 voorsprong in de Finals series.

“Let’s go Celtics” galmde vanaf de eerste minuut door de sfeervolle TD Garden. Met de rug tegen de muur en de noodzaak om twee keer op rij te winnen, gebruikten de Celtics de energie op de vloer voor een zeer pittige start en een 14-2 run die het publiek deed opleven. De Warriors spartelden, maar kwamen onmiddellijk terug met enkele succesvolle zetten. En: na elf punten op rij sloten de bezoekers het eerste kwart af met 27:22 en zoog wat energie uit de opzwepende zaal.

21:0 run by the Warriors

De Warriors breidden hun voorsprong uit tot een 21-0 run, zo’n hoge run was in 50 jaar niet vertoond in de finales, en bleven hun ervaring tonen. Vooral turnovers (13) kenmerkten opnieuw de aanvalsinspanningen van de in het wit geklede Celts tot aan de pauze, terwijl de bezoekers uit San Francisco zich in de nesten speelden en het scoren over meerdere schouders verdeelden.

Curry, Thompson, Wiggins en Poole scoorden allemaal tien of meer punten in de eerste twee kwarten, waardoor de nerveuze thuisploeg na 24 minuten met een achterstand van 15 punten kwam te staan.

Celtics verzuimen driepunter te verdedigen

“Het seizoen staat op het spel, maar we hebben nog een helft te gaan,” zei Boston coach Ime Udoka, hopend op een ommekeer in de wedstrijd na de pauze. Maar de eerste driepunter na de pauze ging naar de bezoekers, Draymond Green scoorde uit een hoekschop. Hoewel Celtic in de persoon van Al Horford bij vlagen iets te pareren had, slaagde de thuisploeg er totaal niet in de driepunter van de Dubs te verdedigen. Na een diepe treffer van Curry van “downtown” naar 72:50, was de coach van de gastheren genoodzaakt een time-out te roepen. Er moest snel iets veranderen om te voorkomen dat de NBA-recordkampioen (17 titels, samen met de Lakers) een vroege zomerstop zou hebben.

Dubs laten de deur open voor Boston

Het werd wel iets beter en Golden State gaf de Celtics ook een kans om terug in de wedstrijd te komen. Maar de aanval van Boston liep helemaal niet op rolletjes, zelfs topster Jayson Tatum zat in deze fase helemaal niet in de wedstrijd. Maar de Celtics kwamen weer terug in de wedstrijd door zich op de een of andere manier aanvallend in de wedstrijd te vechten en te profiteren van de fouten van de bezoekers, die bijna niets meer raakten. Het was een vreemde eindstrijd, beide teams toonden zenuwen. De Celtics kwamen terug met een 15:2 run, aan het eind van het kwart was het slechts 66:76 vanuit het oogpunt van de thuisploeg.

Curry levert: Golden State behaalt zevende titel!
Boston kreeg zeker kansen in de laatste periode, toen de Warriors aanvallend niet in het ritme kwamen. Maar de Celtics konden die avond hun spel niet op orde krijgen om zo’n cruciale wedstrijd in een Finals-serie te winnen. En terwijl de ene ster leverde met Curry, die in de boxscore op 34 punten eindigde, was de andere ijskoud met Tatum (slechts 13 punten). De Dubs deden het slim en wisten keer op keer elke korte hoop van de Celts in de kiem te smoren. Uiteindelijk werd het 103:90 voor de gasten uit San Francisco, die daarmee hun zevende NBA-titel wonnen.