zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballChemnitz wint halve finale eerste been in Bilbao

Chemnitz wint halve finale eerste been in Bilbao

De Niners Chemnitz hebben hun winnende reeks in Europa voortgezet. De charges van hoofdcoach Rodrigo Pastore wonnen woensdag de eerste leg van de halve finale van de Fiba Europe Cup in Bilbao Baskets met 98:73 (41:46) en zijn daardoor dicht bij het bereiken van de finale

De tweede leg staat gepland voor 3 april. De Saxons hebben dan de kans om het grootste succes in de geschiedenis van de club te voltooien.

De sleutel tot het succes in Baskenland was de compacte teamprestatie. Vijf spelers van Chemnitz scoorden in de dubbele cijfers: DeAndre Lansdowne (23), Kevin Yebo (17), Jeff Garrett (14), Ousman Krubally (12) en Kaza Kajami-Keane (10).

De Spanjaarden domineerden in de openingsfase. De Basken liepen weg van 8:6 (4e minuut) naar 23:9 in de achtste minuut en verdedigden hun voorsprong tot aan de rust. De Duitse club draaide de wedstrijd om met een 9:1 run om er 50:47 van te maken in de 23e minuut. De Niners leidden voor het eerst met dubbele cijfers (67:58 in de 29e minuut) en breidden die voorsprong zelfs uit dankzij een goed schotpercentage en stevig verdedigen